ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Раді пропонують обрати омбудсманом нардепа Дмитра Лубінця

21.06.2022, 10:45
Фото - Верховна Рада
Фото - Верховна Рада

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пропонує призначити Уповноваженим ВР з прав людини народного депутата Дмитра Лубінця.

Про це Стефанчук повідомив у Facebook.

За його словами, таку пропозицію він вніс до парламенту. Лубінець є головою Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин

Стефанчук вірить, що досвід Лубінця на цій посаді, а “також його професійні та людські якості створять усі необхідні передумови для виконання в повному обсязі повноважень”, покладених на омбудсмена.

За даними руху Чесно, Дмитро Лубінець у 2019 році був обраний до Верховної Ради 9 скликання як безпартійний самовисуванець за 60 округом (Донецька область). Член депутатської групи “За майбутнє”. Також він був депутатом попереднього скликання, від “Блоку Петра Порошенка”.

Працював юристом у КФГ “Практика”, був приватним підприємцем.

Закінчив Донецький Національний Університет за спеціальністю “міжнародні відносини” та НЮА ім.Я.Мудрого за фахом “правознавство” (судово-прокурорська спеціалізація).

Як пише Чесно, кнопкодавив та був фігурантом антикорупційного розслідування (у 2016 році його та Іллю Киву звинуватили в причетності до контрабанди з так званих “Л/ДНР”). Також Чесно зафіксував, що Лубінець не відобразив у фінансовому звіті витрати на концерт співачки Ольги Полякової, яку він запросив до Волновахи.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня 2022 року Верховна Рада звільнила з посади уповноваженої парламенту з прав людини Людмилу Денісову. Денісова повʼязує свою відставку з тим, що колись висловилися проти ухвалення закону про олігархів, та заявила, що оскаржить це рішення.

Понад 30 правозахисних організацій закликали Верховну Раду припинити політизацію і спроби знищення незалежності інституту омбудсмена та створити умови для проведення незалежного конкурсу на цю посаду з дотриманням усіх міжнародних стандартів. 

Моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що звільнення Денісової суперечить міжнародним стандартам і підриває незалежність цієї важливої правозахисної інституції в Україні.

25 травня 2022 року українські медійниці закликали уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову уникати надмірної деталізації статевих злочинів під час війни, а також вивіряти й ретельно продумувати кожне слово, щоб уникнути сенсаційності в повідомленнях.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що Людмила Денісова не передавала їй матеріалів щодо зґвалтувань, про які інформувала в соціальних мережах. Натомість уповноважена надсилала листи.

Представники правозахисних організацій закликали Верховну Раду невідкладно розпочати підготовку відкритого та незалежного конкурсу на посаду уповноваженого ВР із прав людини з дотриманням міжнародно визнаних стандартів прозорості, неупередженості та залучення громадянського суспільства.

Liked the article?
Help us be even more cool!