ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандисти Білорусі проілюстрували патрулювання кордону фото гелікоптера, який розбився у 2016-му

Пов'язаний з білоруськими військовими телеграм-канал 2 вересня проілюстрував патрулювання кордону світлиною гелікоптера, який розбився 2016 року. Про це повідомив OSINT-проєкт “Білоруський Гаюн”.

У дописі пропагандистів ідеться: “Активне патрулювання повітряного простору поблизу державного кордону”.

Фото – скриншот, зроблений авторами телеграм-каналу Беларускі Гаюн

Йдеться про гелікоптер Ми-24 ВПС РБ (бортовий номер 12, білий), який розбився 25 квітня 2016 року в яблуневому саду неподалік Мозиря. 

“На гелікоптері можна побачити бджолу з цибулею. Така сама бджола використовувалася на нарукавному знаку 181 бойової вертолітної бази ЗС РБ (в/ч 02181, аеродром “Пружани”). Проте базу було розформовано 2015 року”, – йдеться в повідомленні.

Вертоліт Ми-24 (б/н 12, білий), що належав підрозділу, який розформували дев'ять років тому. Фото – телеграм-канал Беларускі Гаюн

Водночас фото гелікоптера, яке використали пропагандисти, зроблено ще 2014 року.

Вертоліт Ми-24 (б/н 12, білий) розбився 25 квітня 2016 року. Фото – телеграм-канал Беларускі Гаюн

“Виходить, що у 2024 році цей вертоліт міг здійснювати лише “пасивне патрулювання” державного кордону, без підйому в повітряний простір”, – зауважив “Білоруський Гаюн”.

За інформацією осінтерів, кількість польотів вертольотів ВПС РБ у серпні, в порівнянні з липнем, зменшилася на третину. 

“Вкотре хотіли б звернути увагу, що низка ресурсів, пов'язаних з білоруськими військовими, беруть участь у цілеспрямованій кампанії з дезінформації. Її мета – перебільшити чисельність військ, а також зусилля ЗС РБ у відповідь на чергову “провокацію” з боку України. Цими ресурсами поширюється інформація про фейкове перекидання військ до кордону з Україною, польоти авіації, перекидання російських військ до Білорусі та ін. І ось черговий приклад про патрулювання вертольотом, якого не існує”, – зазначає “Білоруський Гаюн”.

Як повідомляв ІМІ, міністерство інформації Білорусі в серпні 2024 року додало до “екстремістських списків” телеграм-чат “Коментарі @belamova”, ще один обліковий запис “Франак Вячорка” та телеграм-канал No Future.

Liked the article?
Help us be even more cool!