ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінінформ Білорусі додав кілька акаунтів опозиціонерів до "екстремістських списків"

Міністерство інформації Білорусі додало до “екстремістських списків” Telegram-чат “Коментарі @belamova”, ще один обліковий запис “Франак Вячорка” та Telegram-канал No Future, повідомила Білоруська асоціація журналістів.

Таке рішення білоруський Мінінформ ухвалив на основі рішення суду Ленінського району Гродно від 7 серпня.

Пошук за цифровим ідентифікатором 1410506062, вказаним на сайті мінзв'язку, приводить користувачів інтернету в Telegram-канал “Білорусь головного мозку”. Цей ресурс має понад 56 тисяч передплатників, зазначили в асоціації журналістів.

Telegram-канал з такою назвою створив блогер, політв'язень Ігор Лосик, який зараз в ув'язненні. 14 грудня 2021 року Гомельський обласний суд засудив його до 15 років ув'язнення в колонії посиленого режиму в справі кандидата в президенти Білорусі Сергія Тихановського. Блогера звинуватили в організації масових заворушень та розпалюванні ворожнечі.

Telegram-канал “Білорусь головного мозку” внесли до “списку екстремістських матеріалів” понад три роки тому. Відповідне рішення ухвалив 19 квітня 2021 року суд Залізничного району Гомеля. Тепер, напевно, “екстремістською інформаційною продукцією” окремо визнано коментарі на цьому ресурсі.

До “екстремістського списку” потрапив ще один акаунт “Франак Вячорка”, тепер у соціальній мережі “Однокласники”. Рішення про це ухвалив 9 серпня суд Березовського району Брестської області. 10 днів тому той самий суд визнав екстремістським обліковий запис “Франак Вячорка” у соціальній мережі “ВКонтакті”.

“Екстремістською інформаційною продукцією” визнано і Telegram-канал під назвою No Future. Це інформаційний інтернет-ресурс російських антифашистів та анархістів. Відповідне рішення ухвалив 9 серпня суд Барановичського району та міста Барановичі.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2024 року Білорусі державна інспекція зв'язку міністерства зв'язку та інформації заблокувала доступ до сайту Асоціації політв'язнів країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!