ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Радіо Свобода закликав прем'єра Грузії покарати винних у нападі на журналістів

28.07.2021, 17:14
Фото – Эхо Кавказа
Фото – Эхо Кавказа

Президент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Джеймі Флай закликав прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі притягнути до відповідальності осіб, які фінансували та керували нападами на журналістів під час протестів. 

Про це він сказав під час зустрічі 26 липня, повідомляє “Эхо Кавказа”.

“Напади на журналістів у Грузії абсолютно неприпустимі й викликають занепокоєння”, – написав Флай у соцмережі Twitter за підсумками зустрічі.

“Я закликав уряд забезпечити захист засобів масової інформації, що є ключовою опорою демократії, під час висвітлення майбутніх виборів. РСЕ / РС, грузинська служба Радіо Свобода прагнуть надавати грузинському народу об'єктивні новини та інформацію в цей важливий момент”, – зазначив Флай.

Також президент РСЕ / РС зустрівся в Тбілісі й з журналістами, які постраждали 5 липня, зокрема представниками грузинської служби Радіо Свобода.

“Багато журналістів тут побоюються, що це може стати нормою в Грузії”, – додав Флай.

Як повідомляв ІМІ, 11 липня стало відомо, що в Тбілісі помер телеоператор Лексо Лашкарава, якого 5 липня побили противники маршу ЛГБТ-спільноти. У зв'язку з цим 11 липня в Тбілісі та в інших містах відбулась акція з вимогою відставки уряду.

Низка ЗМІ Грузії у зв'язку зі смертю Лексо Лашкарави поширили спільну заяву, у якій зазначено, що випадки порушення прав журналістів “наблизилися до критичної межі”. ЗМІ також озвучили вимогу відставки повного складу уряду Грузії на чолі з прем’єром Іраклієм Гарібашвілі, погрожуючи протестами. 

5 липня в Тбілісі щонайменше 47 журналістів постраждали від нападів противників маршу ЛГБТК+-спільноти. За даними місцевих ЗМІ, постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами та операторами.

12 липня в залі засідань парламенту Грузії сталася сутичка після того, як туди ввірвались опозиційні журналісти та громадські активісти.

14 липня чотири грузинські опозиційні телеканали – “Мтаварі”, ТВ “Пірвелі”, “Формула” та “Кавкасія” припинили телемовлення на 24 години на знак протесту проти насильства над журналістами.

Liked the article?
Help us be even more cool!