ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Грузії помер побитий противниками ЛГБТ телеоператор компанії "Пірвелі"

12.07.2021, 10:46
Фото – ekhokavkaza.com
Фото – ekhokavkaza.com

У Тбілісі помер телеоператор Лексо Лашкарава, якого 5 липня побили противники маршу ЛГБТ-спільноти. Про смерть оператора повідомила вранці 11 липня опозиційна телекомпанія “Пірвелі”, інформує Радіо Свобода.

За повідомленням його колег, Лашкарава, який дістав струс мозку і множинні переломи кісток обличчя під час розгрому нападниками офісу некомерційної організації, лікувався вдома. Відомо також, що допомогу йому намагалися надати лікарі швидкої допомоги. 

Безпосередню причину смерті поки не встановлено, зазначив кореспондент Радіо Свобода Георгій Кобаладзе.

Журналістська спільнота Грузії, а також опозиційні партії покладають відповідальність за події на владу країни, яка, на думку частини громадськості, не змогла запобігти жорстокому погрому, зокрема побиттю більш ніж 50 журналістів перед акцією на центральному проспекті Шота Руставелі.

Прем’єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі раніше назвав проведення Маршу гідності в центрі столиці недоцільним. Він заявляв, що акція може призвести до “протистояння”. “Це – Грузія, у нас свої традиції, свої порядки”, – сказав прем’єр, додавши, що більшість населення країни виступає проти проведення акції.

Проти прайду виступили також представники Грузинської православної церкви.

Як повідомляв ІМІ, 5 липня в Тбілісі щонайменше 47 журналістів постраждали від нападів противників маршу ЛГБТК+-спільноти. За даними місцевих ЗМІ, постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами та операторами. Зокрема, напали на журналістів грузинської служби Радіо Свобода Торніке Мандара та Дато Корідзе.

У МВС Грузії заявили, що розпочато розслідування за двома статтями Кримінального кодексу Грузії – 154 (“Незаконне перешкоджання журналістам у веденні ними професійної діяльності”) і 126 (“Насильство”).

Liked the article?
Help us be even more cool!