ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Грузії журналісти та опозиція зірвали засідання парламенту

12.07.2021, 15:42
Фото – newsgeorgia.ge
Фото – newsgeorgia.ge

У залі засідань парламенту Грузії 12 липня сталася сутичка після того, як туди ввірвались опозиційні журналісти та громадські активісти. Про це повідомляє “Новини-Грузія”.

Журналісти, які напередодні на масштабній акції протесту вимагали відставки уряду на чолі з прем’єром Іраклієм Гарібашвілі, прорвали охорону парламенту й увійшли до будівлі. За них заступилися опозиційні депутати, які заявили, що це вони виписали журналістам перепустки для відвідування парламенту.

Парламентські пристави намагались, але не змогли зупинити журналістів.

На вході сталося кілька бійок, постраждав засновник опозиційного телеканалу “Пірвелі” Вато Церетелі.

У залі засідань місце спікера парламенту зайняли депутати від опозиції та активісти. Вони вивісили на трибуні прапори Грузії та Євросоюзу і зажадали відставки уряду.

У результаті пленарне засідання парламенту було зірвано.

У фоє парламенту перманентно відбувається бійка між журналістами й охороною.

Як повідомляв ІМІ, 11 липня стало відомо, що в Тбілісі помер телеоператор Лексо Лашкарава, якого 5 липня побили противники маршу ЛГБТ-спільноти. У зв'язку з цим 11 липня у Тбілісі та в інших містах відбулася акція з вимогою відставки уряду.

11 липня низка ЗМІ Грузії у зв'язку зі смертю Лексо Лашкарави поширили спільну заяву, у якій зазначено, що випадки порушення прав журналістів “наблизилися до критичної межі”. ЗМІ також озвучили вимогу відставки повного складу уряду Грузії на чолі з прем’єром Іраклієм Гарібашвілі, погрожуючи протестами.

5 липня в Тбілісі щонайменше 47 журналістів постраждали від нападів противників маршу ЛГБТК+-спільноти. За даними місцевих ЗМІ, постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами та операторами.

Liked the article?
Help us be even more cool!