ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавське управління ЖКГ не надає копії документів щодо вартості велодоріжки

20.10.2017, 13:56
Фото - Євгенія Каблучка, energolife.info

Управління житлово-комунального господарства виконкому Полтавської міськради не надає інформацію про суму коштів, яку міськрада витратила на облаштування велодоріжки у мікрорайоні “Половки”. Про це повідомляється на сайті “ЕнергоЛайф”.

4 жовтня “Енерголайф” надіслав Управлінню ЖКХ виконавчого комітету Полтавської міської ради запит, у якому просив надати копію документа, в якому йдеться про загальну суму коштів, витрачених на облаштування велодоріжки по вулиці Курчатова (Полтава), а також копію документа зі списком вулиць, де облаштували та планують облаштувати велодоріжки протягом 2017 року.

10 жовтня Управління житлово-комунального господарства Виконавчого комітету Полтавської міської ради відмовилось надавати ПОГ “Інформаційне агентство “Енерголайф” (Полтава) запитувану інформацію щодо вартості облаштування велодоріжки у місті. У відповіді міськради зазначено, що запит, якщо він подається від юридичної особи, має бути завірений підписами.

Тоді журналістка Вікторія Бондаренко направила до міськради повторний запит, але від фізичної особи. Запит вона надіслала через портал “Доступ до правди”. Вимоги щодо надання інформації були такі ж, як і в першому запиті.

Проте у відповіді від 18 жовтня управління ЖКГ зазначає, що у них відсутня запитувана інформація та документи.

“Ми згодні, що документа зі списком вулиць, на яких облаштували велодоріжки у цьому році, та планують це робити у наступному, може не бути. Проте договір, згідно з яким виконувалися роботи щодо облаштування велодоріжки, має бути. Тому питання, чому управління ЖКГ виконкому Полтавської міськради не хоче надавати відповідну копію документу, залишається відкритим”, - зазначає видання.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний, коментуючи даний випадок, зазначив:

“Відповідно до положень ч. 3 ст. 22 Закону про доступ, у випадку, якщо розпорядник не володіє запитуваною інформацією, але йому за статусом або характером діяльності відомо або має бути відомо, хто нею володіє, то він зобов'язаний направити цей запит належному розпоряднику з одночасним повідомленням про це запитувача”.

Він також зазначив, що журналістка видання може звернутися ще раз до міськради з посиланням на вищевказане положення закону і вимагати перенаправлення належному розпоряднику, або вказати належного розпорядника і де знаходиться така інформація.

Liked the article?
Help us be even more cool!