ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща посилить кібербезпеку після російської кібератаки

Напередодні виборів до Європарламенту Польща виділить понад 3 мільярди злотих на підсилення кібербезпеки після атаки на державне медіа РАР, у якій уряд підозрює Росію, повідомляє Reuters із посиланням на міністра цифровізації Кшиштофа Гавковського. 

У Польщі вибори до Європарламенту відбудуться 9 червня, тож влада пильнує за можливими спробами Росії втрутитися в голосування.

“Побоювання посилилися в п’ятницю, коли на сайті РАР з’явилася фейкова новина про мобілізацію”, – зазначили в агентстві.

Варшава неодноразово звинувачувала Москву в спробах дестабілізувати Польщу через роль країни в постачанні військової допомоги Україні. Росія відкидає ці звинувачення.

“Ми хочемо виділити понад 3 мільярди злотих на “Кіберщит”. Сьогодні Польща – на передовій у кіберборотьбі з Росією. На Польщу націлено більшість атак”, – заявив на пресконференції Кшиштоф Гавковський.

За його словами, за неділю-понеділок Польща відбила кілька кібератак на критичну інфраструктуру.

“Російська Федерація має одну мету – дестабілізувати ситуацію й забезпечити вигоду силам, що підтримують розкол ЄС”, – сказав Гавковський.

31 травня посольство РФ у Варшаві заявило, що не знало про атаку на РАР, і відкинуло звинувачення в спробах дестабілізувати Польщу.

Польська влада також вважає, що Росія пов’язана з підривними акціями й підпалами на території країни, й заявляє, що таємні служби РФ активно намагаються збирати інформацію про постачання зброї до України.

Уряд Польщі оголосив про поновлення роботи комісії для розслідування російського впливу.

Як повідомляв ІМІ, на початку травня 2024 року державні установи Польщі зазнали кібератак з боку хакерської групи APT28, яку пов'язують з російськими спецслужбами. Група APT28 пов'язана з Головним розвідувальним управлінням Генштабу Збройних сил Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!