ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція оголосила в розшук двох підозрюваних у підпалі авто "Схем"

31.08.2020, 10:05
Фото – Наталя Седлецька
Фото – Наталя Седлецька

Поліція оголосила в розшук двох чоловіків, яких підозрюють в організації підпалу автомобіля журналістських розслідувань “Схеми”. Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов у фейсбуці, інформує Радіо Свобода

Крім того, він оприлюднив їхні фото та прізвища.

“Розшукуємо двох “джентльменів” за організацію підпалу автівки програми “Схеми” Радіо Свобода. Це на додачу до раніше заарештованого Броварським судом. Наступного тижня їм оберуть запобіжний захід. Сподіваємося на арешт!!! Цілковито розглядаємо їхню діяльність у складі організованої злочинної групи. Журналістам не буде складно встановити, до яких груп відносилися ці чоловіки, в яких акціях вони брали участь і які “ЗМІ” дуже активно висвітлювали їхню діяльність. Встановлюємо замовників. І це точно особи, яким було вигідно створити напруження між владою, правоохоронцями й журналістською спільнотою шляхом знищення майна відомих у суспільстві діячів. Зробимо все можливе, щоб усі причетні стали відомі всій країні та були притягнуті до відповідальності”, – написав Андрій Нєбитов.

Фото - Андрій Нєбитов
Фото - Андрій Нєбитов

Як повідомляв ІМІ, 28 серпня Броварський міськрайонний суд арештував підозрюваного в причетності до підпалу автомобіля програми журналістських розслідувань “Схеми” на 60 діб з можливістю внести заставу в розмірі 175 650 грн.

27 серпня Броварська місцева прокуратура оголосила 23-річному чоловіку підозру в підпалі авто програми “Схеми”.

26 серпня поліція затримала підозрюваного в підпалі авто журналістів програми “Схеми”. За його словами, двох із чотирьох підозрюваних у підпалі редакційного автомобіля оголошено в розшук. 

Після затримання підозрюваних у підпалі авто “Схем” Андрій Портнов опублікував фотографію посвідчення, яке нібито знайшли під час обшуку в справі підпалу автівки “Схем”. Це була прострочена прескарта позаштатного кореспондента партійної газети “Солідарність. Блок Петра Порошенка”.

26 серпня Міністерство внутрішніх справ України припустило, що Андрій Портнов міг отримати матеріали справи про підпал автомобіля “Схем” після витоку інформації.

17 серпня в Броварах (Київська область) невідомі підпалили автомобіль програми журналістських розслідувань “Схеми”, який належить водієві програми – учаснику знімальної групи Борису Мазуру. 

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля водія “Схем”. Подію кваліфіковано як умисне знищення майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!