ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція не повідомляє про розслідування справи щодо прослуховування Ткача

15.12.2020, 13:30
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Національна поліція відмовилася надавати на запит Радіо Свобода інформацію про досудове розслідування в справі щодо ймовірного прослуховування журналіста-розслідувача програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача, повідомляє Радіо Свобода.

“Досудове розслідування на даний час триває. Більш детальні відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора”, – зазначили в Головному слідчому управлінні Нацполіції в місті Києві у відповідь на запит із проханням повідомити, чи є прогрес у розслідуванні справи.

Як зазначає видання, протягом чотирьох місяців відомство не надало жодної інформації про перебіг справи ані на запити журналістів, ані на звернення адвокатів.

Адвокат журналіста Анатолій Попов вказує на неефективність проведення розслідування ймовірного прослуховування Михайла Ткача. “Це вже, на жаль, традиційно для Національної поліції. Коли вони не бачать перспективи швидкого розслідування, вони просто цю справу зливають фактично. Роблять якісь запити, експертизи довготривалі, і на цьому вони завершують розслідування”, – сказав він.

“Розслідування по суті, на наш погляд, не відбувається”, – зауважив захисник Ткача.

Крім того, Попов звернув увагу на те, що справу досі не передають до Служби безпеки України: у серпні він звернувся з відповідним клопотанням до прокуратури.

“Ми ставили питання про передачу (справи. – Ред.) у зв’язку з неефективним розслідуванням засобами Національної поліції до СБУ, але органи прокуратури навіть не розглянули зазначене клопотання. Мотивується це тим, що наразі справа перебуває в експертній установі, і з цих мотивів навіть не розглянули це питання про передачу для ефективного розслідування до Служби безпеки України, оскільки ставиться питання про ймовірне прослуховування незаконною апаратурою”, – зазначив Анатолій Попов.

Як повідомляв ІМІ, 5 жовтня голова Національної поліції Ігор Клименко в інтерв’ю виданню “РБК-Україна” повідомив, що в справі про прослуховування Михайла Ткача є нові подробиці, але оскільки слідство триває, він не може їх розголошувати.

8 серпня журналіст програми “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач заявив, що помітив удома ознаки встановлення пристрою для прослуховування.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача за ч. 1 ст. 182 (“Порушення недоторканності приватного життя”) Кримінального кодексу України та за ч. 1 ст. 359 (“Незаконне придбання або збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також незаконне їх використання”).

31 серпня захист Михайла Ткача подав клопотання до прокуратури з проханням передати кримінальне провадження про ймовірне прослуховування або спроби його встановити в помешканні журналіста до Служби безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!