ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст-розслідувач Михайло Ткач заявив про прослуховування

08.08.2020, 10:43
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Журналіст програми "Схеми" Радіо Свобода Михайло Ткач заявив, що виявив у себе вдома ознаки прослуховуючого пристрою.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на сторінку Ткача у Фейсбуці

Журналіст заявив, що протягом кількох тижнів він декілька разів отримував попередження про те, що його журналістська діяльність дратує високопосадовців і по ньому почали активно працювати. 

“Від одного джерела була інформація про те, що планують “сверлитись”. Сьогодні зрозумів, що це означає”, - написав він у своєму ФБ.

Журналіст зазначив, що викликав поліцію і очікує на слідчо-оперативну групу.

Серед останніх розслідувань Ткача в програмі “Схеми” – матеріали про порушення ПДР високопосадовцями та про переїзд президента Володимира Зеленського до державної резиденції в Конча-Заспі.

Головна редакторка Наталка Седлецька повідомила у Facebook, що журналісти “Схеми” самотужки охороняють горище у будинку колеги Михайла Ткача, щоб захистити можливі докази його “прослушки”, повідомляє “Детектор медіа”

“Після того, як журналіст “Схем” Михайло Ткач знайшов у себе вдома ознаки встановлення прослуховуючої апаратури - ми викликали поліцію. “Отвір” довжиною щонайменше 60 см проходить у стелю, а Михайло живе на останньому поверсі. Над квартирою - спільне горище, до якого є доступ з різних під’їздів”, - зазначила вона.

За словами журналістки, на виклик спершу прибув поліцейський патруль, а згодом слідчо-оперативна група. Поліцейські провели зовнішній огляд приміщення, піднялись на горище, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву та поїхали.

“Тобто “глибше” не шукали. Більше того, ми просили поліцію забезпечити охорону приміщення (горища), в яке можна легко потрапити і знищити речові докази. Це б допомогло нам зберегти їх допоки поліція знову не повернеться. Але нам сказал далі звертатись вже у райвідділок, і там запитувати чи за нашою заявою розпочали кримінальне провадження, чи призначили слідчого у справі, тощо. Наразі команда нашої програми залишається тут, щоб самотужки стежити за місцем події та збереженням можливих доказів”, - додала Наталка Седлецька.

Вона зазначила, що журналісти очікують “належного огляду квартири Михайла на предмет наявності професійного обладнання для стеження”.

Також Седлецька повідомила у себе у фейсбук, що експерти Нацполіції шукали сліди “прослушки” в будинку журналіста-розслідувача Михайла Ткача лише за допомогою “підручних” засобів та без спецтехніки. 

За її словами, Нацполіція опубліковала новину, про те, що кримінальне провадження зареєстроване, але “прослуховуючих засобів не було виявлено”. Згодом у неї додали інформацію, що ще перевірятимуть місце ймовірного злочину.

“Лише після цього на місце прибула вже слідча група в рамках кримінального провадження. Експерти Нацполіції прибули без жодної спеціальної техніки. Для того, щоб виявити сліди інсталяції професійних прослуховуючих пристроїв - користувались "підручними" засобами. Гілочкою від дерева, що лежала на горищі, спицею, виламаною з розкладної сушилки Михайла, за допомогою них намагались зрозуміти, що там в отворі над стелею. З собою у групи була хіба що викрутка”, - зазначила Наталка Седлецька.

Вона додала, що журналісти “Схем” залишаються біля горища у будинку Михайла Ткача, щоб не дозволити знищення ймовірних доказів прослуховування.

“Ми залишаємось на місці та все ще сподіваємось, що перевірка буде проведена професійно та всебічно, за допомогою спеціальної техніки, якою оснащена для подібних цілей Національна поліція”, - додала Седлецька.

Liked the article?
Help us be even more cool!