ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під Кабміном журналісти "Кримської світлиці" вимагають зберегти видання

22.12.2016, 11:46

Активісти та журналісти “Кримської світлиці”, “Українського театру” та “Пам'яток України” проводять під Кабінетом Міністрів України акцію проти знищення видань. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на кримчанина, активіста Сергія Мокренюка.

За його словами, українські журналісти виступають проти спроби “міністра культури України Євгена Нищука знищити “Кримську світлицю”, “Український театр”, “Пам'ятки України”.

Сам Нищук прийшов і поспілкувався з активістами. “Пан Євген прийшов, запевнив про підтримку видавництва і “Кримської світлиці” в тому числі (пообіцяв приміщення для роботи). Завтра о 15:00 запропонував зустріч!”, - написав Мокренюк у Facebook.

Нагадаємо, у Києві перший номер оновленої всеукраїнської громадсько-політичної літературної газети “Кримська світлиця”, яка друкується українською мовою і раніше видавалася у Криму – до окупації півострова Росією, вийшов у липні. Конкурс на посаду головного редактора виграв сімферополець, філолог Віктор Мержвинський, який нещодавно був демобілізований із зони АТО. Незабаром він приступить до роботи. Нова команда видання повністю сформована з кримчан. Газета виходить щотижня накладом у тисячу примірників.

14 березня вийшов наказ гендиректора Національного газетно-журнального видавництва про переведення редакції із Сімферополя до Києва. Тоді колишній головний редактор газети Віктор Качула відмовився від переїзду. 31 травня 2016 року він був звільнений. Пізніше Качула заявив, що не згоден з таким рішенням керівництва.

Газета “Кримська світлиця” виходила на півострові з 1992 року. Видання систематично зазнавало фінансових труднощів, припинялися виплати зарплат, однак газета продовжувала вихід.

Засновники видання – Міністерство культури України, Всеукраїнське товариство “Просвіта” імені Тараса Шевченка і трудовий колектив підприємства “Об'єднана редакція газети “Кримська світлиця”. Видавець – Національне газетно-журнальне видавництво Мінкультури.

Національне газетно-журнальне видавництво з травня 2015 року припинило друкування газети, відтоді газета виходила в електронному вигляді, й розпочалися переговори про переїзд редакції “Кримської світлиці” до Києва.

Фото Сергія Мокренюка

Liked the article?
Help us be even more cool!