ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заборонив принцу Гаррі додавати звинувачення до свого позову проти власника таблоїдів Руперта Мердока

Принц Гаррі не може змінити свій позов проти британських таблоїдів, якими володіє Руперт Мердок, додавши туди звинувачення, що стосуються дружини принца Меґан; принц також не може розслідувати скарги проти медіамагната самостійно. Про це йдеться в постанові Вищого суду Лондона від 21 травня, повідомляє Reuters.

Принц і ще понад 40 людей позиваються проти компанії News Group Newspapers (NGN), звинувачуючи журналістів і приватних розслідувачів видань The Sun і вже закритого News of the World у незаконних діях, скоєних із середини 1990-х до середини 2010-х років.

Початок розгляду справ проти NGN заплановано на січень. Провадження триватиме до восьми тижнів.

У березні принц Гаррі спробував виправити свій позов, додавши туди нові звинувачення. Зокрема, щодо The Sun, яке нібито доручило приватним розслідувачам стежити за його тодішньою дівчиною (тепер – дружиною) Меґан у 2016 році.

Втім, у вівторок, 21 травня, суддя Тімоті Фанкур відхилив його ініціативу (адже це збільшило б проміжок часу, який покриває позов), а також клопотання про внесення звинувачень з 1994–1995 років стосовно покійної матері Гаррі, принцеси Діани.

Також суддя відхилив клопотання від Гаррі й інших позивачів, які хотіли звинуватити 93-річного Мердока в наданні “свідомо фальшивих” доказів своєї обізнаності щодо зламу телефонів і решти незаконних дій і в особистій участі в приховуванні цієї діяльності. 

Водночас Гаррі дозволили додати до позову заяву, що медіа прослуховували його стаціонарні телефони, а іншим позивачам – додати звинувачення проти нових журналістів і приватних розслідувачів, а також більше подробиць про, ймовірно, неправдиві свідчення NGN під час державного розслідування.

Суддя Фанкур заявив у суді, що обом сторонам вдалося відстояти свою позицію стосовно приблизно половини виправлень, хоча NGN перемогла за “вагомішими” пунктами на кшталт “залучити до справи особисто Мердока”.

У письмовій постанові Фанкур зазначив, що позивачі проти NGN додавали до справи все нові й нові подробиці, які, за його словами, були б дуже цікавими для “журналістів у пошуках хорошого сюжету”, але не додали б ваги корпусу доказів.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2023 року оригінальне англомовне видання мемуарів принца Гаррі "Spare" побило рекорди продажів. 

Інтерес до книжки підігрівали численні інтерв’ю з принцом Гаррі, що стали прикладним кейсом щодо продажів книжок для багатьох англомовних видавців.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!