ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українця, який утік до Білорусі та публічно підтримує агресію Росії, засуджено до 10 років тюрми

Сергій Маслюков. Фото – скрін з відео ТРК “Гомель”

Деснянський районний суд Чернігова засудив до 10 років позбавлення волі громадянина України Сергія Маслюкова. У 2023 році він утік із Чернігівської області до білоруського Гомеля, а 9 жовтня 2023 року дав інтерв'ю ТРК “Гомель”, у якому розповів, що “в Україні за всіма стежать і вручають повістки”.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Він також виступив за те, щоб Росія якомога швидше знищила Україну, а Президента України Володимира Зеленського назвав “наркоманом”.

У суді виступили троє свідків, які впізнали Сергія Маслюкова на відеозапису інтерв’ю.

Адвокат вважав зібрані слідством докази неприпустимими та недостатніми, тому вимагав виправдати підзахисного. Він наполягав, що слова Сергія Маслюкова могли бути відредаговані, але слідство не провело відповідної експертизи.

За свідченнями колишньої дружини Сергія Маслюкова, він міг утекти до Білорусі без паспорта. Вона розповіла, що після його зникнення “до неї звернулися його друзі, щоб вона, як його колишня дружина, відімкнула йому будинок”. Там вона знайшла його документи – внутрішній паспорт, закордонний паспорт, військовий квиток, свідоцтво про народження. Ці документи зараз у неї.

Відомо, що після смерті матері у 2020 році Сергій Маслюков працював на сезонних роботах – у котельнях, які опалювали амбулаторію та школу.

Сергія Маслюкова засудили до 10 років позбавлення волі за частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу – умисні дії, спрямовані на допомогу країні-агресору. Термін почне відраховуватись одразу після його фактичного затримання.

Згідно з вироком, його також позбавили права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 15 років. Водночас суд скасував арешт будинку, що залишився в спадщину від його померлої матері – на будівлю наклали арешт на час слідства.

У січні 2024 року Маслюкова оголосили в міжнародний розшук. Слідство не встановило його поточне місце перебування.

Liked the article?
Help us be even more cool!