ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Партія "Слуга народу" заявила, що Офіс президента не скеровує депутатів на ефіри

20.10.2021, 17:11
Фото – Слуга народу
Фото – Слуга народу

Політична партія "Слуга народу" заявляє, що Офіс президента не займається координацією присутності депутатів в ефірах телеканалів.

Про це йдеться в заяві партії.

За даними партії, за останні пів року спікери "Слуги народу" відвідали 792 студійні ефіри на 21 телеканалі, у "Зворотному відліку" брали участь 14 разів. 

Партія вважає, що "говорити про якесь особливе ставлення до каналу чи програми просто несправедливо".

"Якщо подивитися ефіри Суспільного, то можна побачити, що в більшості випадків наші депутати з вдячністю брали в них участь. А в програмі "Зворотний відлік" уже тільки в цьому політичному сезоні були присутні голова партії, заступники голови фракції та інші представники монобільшості. Саме тому ми вважаємо, що говорити про якесь особливе ставлення до каналу чи програми просто несправедливо", – йдеться в заяві.

У "Слузі народу" зазначають, що їхні представники для участі в ефірах та ток-шоу наполягають лише на єдиному: щоб у студії була хоча б мінімальна збалансованість та фаховість обговорення.

"Просто некоректно говорити про бюджет без жодного незалежного експерта з бюджетних питань. Чи обговорювати плани парламенту, коли відсутні представники декількох фракцій або груп. Говорити про таку некоректність не означає керувати редакцією", – йдеться в заяві.

Партія вважає, що більшість ефірів Суспільного відповідають стандартам суспільного мовника, але "часом особисті погляди й симпатії колективу мають серйозний вплив на деякі програми".

"Що стосується координації роботи нашої команди, то ні для кого не є таємницею той факт, що всі процеси синхронізуються в трикутнику "монобільшість – уряд – Офіс президента". Це стосується і синхронізації позицій, з якими представники моновлади виходять до суспільства. Тому координацією присутності наших депутатів в ефірах, наданням їм довідкових матеріалів займаються представники пресслужби партії, секретаріату фракції, консультанти та помічники депутатів. Офіс президента чи уряд причетні до цього лише тоді, коли потрібні додаткові матеріали аналітичного характеру або уточнення позицій з гострих питань порядку денного", – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск на редакцію програми з боку працівників Офісу президента. За її словами, підлеглі голови Офісу президента Андрія Єрмака звинувачують ток-шоу в недотриманні професійних стандартів (у відсутності балансу думок у випуску за 18 жовтня) та виставляють свої умови щодо присутності депутатів від "Слуги народу" в студії. Також вона додала, що кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою М. Подоляка в ОП.

20 жовтня Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк відкинув заяви про тиск і ультиматуми з боку ОП, про які раніше написала ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" Мирослава Барчук.

Суспільне заявило, що відсутність в ефірі представників партії "Слуга народу" в програмі "Зворотний відлік" від 18 жовтня – це рішення не редакції ток-шоу, а представників парламентської фракції.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ОП не узгоджує участі народних депутатів в ефірах на телеканалах, тим більше на Суспільному.

Liked the article?
Help us be even more cool!