ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Овсяннікова напише книгу, в якій розповість, як "тікала" з України

06.07.2022, 14:20
Фото – інстаграм Марини Овсяннікової
Фото – інстаграм Марини Овсяннікової

Колишня редакторка російського пропагандистського "Первого канала" Марина Овсяннікова розповіла про звільнення з німецького видання Die Welt, а також планує написати книгу.

Про це вона сказала в інтерв’ю ютуб-каналу "Ходорковский Live", повідомляє “Детектор медіа”.

Вона розповіла, що Die Welt від початку уклало з нею контракт на три місяці, "щоб підтримати". А потім вона нібито вирішила, що "переросла цю ситуацію" і "треба рухатися далі".

"Ми сіли, поговорили, що я вже переросла цю ситуацію, мені потрібно рухатися далі, а не сидіти там. Ми вирішили завершити наш контракт. Була пропозиція його продовжити, але я відмовилася, тому що я вирішила рухатися далі й працювати над проєктами, які мені цікаві. Я працюю над невеликим документальним фільмом, я, можливо, займатимуся розвитком свого ютуб-каналу, я зараз у пошуку, я напишу книгу. Мені є чим зайнятися", – розповіла вона.

На уточнювальне питання, чи стосуватиметься ця книга України, вона відповіла, що писатиме про "життєві ситуації", зокрема як вона "тікала" з України.

"Книга про ті життєві ситуації, з якими довелося зіткнутися. Події цих чотирьох місяців нагадували голлівудський трилер. Ви не уявляєте, з чим мені довелося зіткнутися, коли я відвідала Україну. Мені довелося тікати, ховаючись на задньому сидінні автівки, тому що, я вважаю, були кинуті всі зусилля наших спецслужб на створення цієї хвилі хейту та істерії на мою адресу. Все було доволі драматично. Мені є про що писати", – додала вона.

Водночас у тому ж інтерв’ю Овсяннікова сказала, що "у звичайному житті люди реагують [на неї] чудово – як українці, так і росіяни" й "усіляко підтримують". 

"Вся ця істерія, вся ця інформаційна війна – вона відбувається тільки в соцмережах. У реальному житті мені ніколи не доводилося стикатись із агресією чи якимось негативом стосовно мене. Я дійсно випадково опинилась у центрі інформаційної війни, і мені дійсно зараз нелегко перебувати в цій ситуації", – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, на початку липня Марина Овсяннікова повідомила, що більше не працює в німецькій газеті Die Welt та "вимушено" летить до росії

На початку березня Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з рф санкцій.

Після цього німецьке видання Die Welt найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки.

14 квітня в Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову.

1 червня в Києві в пресцентрі Інтерфаксу-Україна мала відбутися пресконференція за участю Марини Овсяннікової, але через "негативний суспільний резонанс" була скасована.

Liked the article?
Help us be even more cool!