ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Овсяннікова повідомила, що більше не працює в Die Welt і "вимушено" летить до росії

04.07.2022, 11:14
Фото - інстаграм Марини Овсяннікової
Фото - інстаграм Марини Овсяннікової

Ексредакторка російського пропагандистського Первого канала Марина Овсяннікова повідомила, що більше не працює у німецькій газеті Die Welt та "вимушено" летить до росії.

Про це вона повідомила 3 липня в інстаграм.

Овсяннікова повідомила, що її тримісячний контракт із виданням завершився.

“Це був унікальний досвід роботи у вільній журналістиці. Дякую команді Welt за те, що підтримали мене в такий скрутний час. Час пролетів непомітно. Наш трьохмісячний контракт завершився. Продовжую рухатися далі”, - написала вона.

Водночас 4 липня Овсяннікова повідомила, що “вимушено” летить до росії.

“На жаль, це мій єдиний шанс побачити своїх дітей та вплинути на їхнє майбутнє”, - написала вона. Овсяннікова додала, що їй доведеться відстоювати її батьківські права у суді, оскільки її колишній чоловік подав позов до суду з вимогою, щоб їхні діти жили з ним у Москві.

Овсяннікова не виключила, що коли прилетить до Москви, її можуть арештувати, але додала, що вона “не буде ховатися та мовчати”.

“Можливо, мене заарештують просто в аеропорту. Висунуть звинувачення за новою “статтею про фейки” за мій протест у прямому ефірі “Першого каналу” або за мої антивоєнні репортажі та пости у соцмережах. Але щоб не сталося, я не відмовлюся від жодного свого слова. Жодна сила не змусить мене піти на компроміс із власною совістю”, - написала вона.

Як повідомляв ІМІ, на початку березня Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми “Время” зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з рф санкцій.

Після цього німецьке видання Die Welt найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки.

14 квітня в Берліні українські активісти вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити колишню редакторку російського пропагандистського "Первого канала" Марину Овсяннікову.

1 червня в Києві в пресцентрі Інтерфаксу-Україна мала відбутися пресконференція за участю Марини Овсяннікової, але через "негативний суспільний резонанс" була скасована.

Liked the article?
Help us be even more cool!