ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

NYT розповіло, чому рік тому Ізраїль припинив прослуховувати радіостанції ХАМАС

Ізраїльські військові припинили прослуховувати радіостанції ХАМАС рік тому, адже терористи вважалися регіональною загрозою для країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на New York Times.

За даними видання, ізраїльські посадовці роками недооцінювали загрозу з боку ХАМАС, а напередодні нападу – особливо критично. Офіційна оцінка ізраїльської військової розвідки та Ради національної безпеки з травня 2021 року полягала в тому, що ХАМАС не був зацікавлений в атаці з Гази, яка могла б спричинити нищівну відповідь Ізраїлю. Натомість ізраїльська розвідка вважала, що ХАМАС намагався розпалити насильство проти ізраїльтян на Західному березі річки Йордан, який контролюється його суперником, Палестинською адміністрацією.

Переконання прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху і вищих посадових осіб ізраїльської служби безпеки в тому, що Іран і Хезболла становлять найбільшу загрозу для Ізраїлю, відвернуло увагу і ресурси від протидії ХАМАС.

Зазначається, що військовий підрозділ сигнальної розвідки Unit 8200 припинив прослуховувати портативні радіостанції бойовиків ХАМАС у Газі рік тому, оскільки це вважалося "марною тратою зусиль".

До того ж американські шпигунські агентства останніми роками практично припинили збір розвідувальної інформації про ХАМАС і його плани, вважаючи, що це угруповання є регіональною загрозою, яку контролює Ізраїль.

Тим часом бойовики ХАМАС пройшли ретельну підготовку до нападу, залишаючись практично непоміченими протягом щонайменше року. Бойовики, розділені на різні підрозділи з конкретними цілями, володіли детальною інформацією про ізраїльські військові бази та розташування кібуців.

Як повідомляв ІМІ, ісламістське радикальне угруповання ХАМАС два роки використовувало телефонні кабелі в тунелях під Газою, плануючи атаки на Ізраїль.

Liked the article?
Help us be even more cool!