ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали “заступницю директора ліцею ЛНР”, яка повернулася з ЄС

Служба безпеки України затримала у Києві підозрювану у колабораціонізмі мешканку Луганщини, яка була “заступницею директора ліцею ЛНР”, повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, 42-річна мешканка Луганщини у 2014 році пішла на співпрацю з ворогом. Перед призначенням на окупаційну посаду вона пройшла “курси перекваліфікації” в Ростові-на-Дону.

“Ліцей ЛНР”, зазначає спецслужба, росіяни створили на базі захопленої школи в тимчасово окупованому Луганську. 

Фігурантка зобов’язала вчителів ліцею викладати історію України винятково за “методичками” РФ, в яких повністю сфальсифіковано факти становлення української державності, зазначає СБУ.

Також жінка вихваляла Путіна та повномасштабне вторгнення Росії, про що регулярно висловлювалася перед шкільною спільнотою.

У серпні цього року вона прибула до Києва через країни ЄС для вирішення соціальних питань, планувала деякий час перебувати у місті, а потім – повернутися до Луганська. Співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали в орендованій квартирі.

Жінці повідомили про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їй загрожує тюремне ув’язнення.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру уродженцю Луганська, який допомагав росіянам поширювати їхню пропаганду під час тимчасової окупації території Луганської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!