ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі пробралися вночі на опечатане горище над квартирою Ткача

12.09.2020, 10:21
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Журналіст програми розслідувань “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач у ніч на 12 вересня повідомив, що близько третьої ночі почув шум на горищі над його квартирою, опечатаному в межах кримінальної справи про ймовірне прослуховування його помешкання. 

Про це він написав на сторінці у мережі Facebook, повідомляє Радіо Свобода

Поліція, яка прибула на виклик, констатувала, що пломби на вході на горище були зірвані, повідомляють журналісти програми “Схеми” з місця подій.

“Близько другої ночі я повернувся з роботи. Коли стояв на кухні біля вікна, почув у себе над головою шум на горищі. Вийшов на двір, аби контролювати виходи з чотирьох під‘їздів, які ведуть на горище”, – написав він.

На місце за викликом журналіста прибула оперативно-слідча група, яка під час перевірки горища, виходи до якого були опечатані в межах кримінального провадження, виявила, що в одному з під’їздів пломби зірвано. На місце також приїхала слідча, яка розслідує кримінальне провадження за статтею “Порушення недоторканності приватного життя”.

Поліцейські провели огляд горища. Після цього вони знову опечатали скотчем той вихід, де попередні пломби були зірвані.

На місці подій перебували адвокат Анатолій Попов та частина редакції програми “Схеми”.

“Факт зриву пломб очевидний. Михайло викликав поліцію, бо почув шум, нехарактерний для нічного часу. Очевидно, хтось проник на горище. Судячи з усього, невідомий швидко покинув це горище, тому що під час подальшого огляду місця з працівниками поліції ми нікого там не побачили. Ми пов’язуємо це все з подіями, які лягли в основу кримінального провадження за фактом проникнення в житло Михайла, і використання негласних засобів зйому інформації”, – зазначив адвокат журналіста Анатолій Попов.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня журналіст програми “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач заявив, що помітив удома ознаки встановлення пристрою для прослуховування.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача за ч. 1 ст. 182 (“Порушення недоторканності приватного життя”) Кримінального кодексу України та за ч. 1 ст. 359 (“Незаконне придбання або збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також незаконне їх використання”).

31 серпня захист Михайла Ткача подав клопотання до прокуратури з проханням передати кримінальне провадження про ймовірне прослуховування або спроби його встановити в помешканні журналіста до Служби безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!