ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наріман Мемедемінов не відкидає, що повернеться до громадянської журналістики

22.09.2020, 12:00
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

Кримський громадянський журналіст Наріман Мемедемінов, який 21 вересня звільнився з російської колонії, не відкидає, що після повернення до окупованого Криму знову висвітлюватиме судові процеси над кримськими татарами. 

Про це він розповів в ефірі Радіо Крим.Реалії.

“Я продовжую вважати себе громадянським журналістом. Але наскільки в мене буде можливість займатися цією діяльністю – я думаю, буде видно і зрозуміло після приїзду до Криму. Наскільки це корисно, наскільки це потрібно. Я знаю, що, на жаль, арешти й так звані кримінальні справи – політично мотивовані – тривають, і це не тільки наша думка, а й оцінка світової спільноти”, – зазначив Мемедемінов.

Кримський адвокат Едем Семедляєв наголосив, що, згідно з вироком російського суду, Наріману Мемедемінову не заборонено вести публічну діяльність після звільнення. Проте, за словами захисника, група юристів уже готує скаргу до Європейського суду з прав людини.

“Звичайно ж, звинувачення насправді було пов’язане з його журналістською діяльністю... Ми розглядаємо питання про подання скарги до Європейського суду з прав людини. Власне, наші партнери вже готують її”, – сказав Семедляєв.

Як повідомляв ІМІ, 21 вересня засуджений до двох з половиною років громадянський журналіст і медіакоординатор руху “Кримська солідарність” Наріман Мемедемінов відбув термін і вийшов на свободу.

12 серпня Багаєвський районний суд Ростовської області Росії відмовив у клопотанні захисту про умовно-дострокове звільнення засудженого громадянського журналіста, блогера і медіакоординатора громадського руху “Кримська солідарність” Нарімана Мемедемінова. 

На початку червня Нарімана Мемедемінова етапували до колонії-поселення в Ростовській області. 

Адвокат Мемедемінова подав до Кіровського районного суду російського Ростова-на-Дону заяву про умовно-дострокове звільнення

14 травня 2020 року Військовий апеляційний суд у Московській області залишив чинним вирок Наріману Мемедемінову за звинуваченням у “публічних закликах до терористичної діяльності”. На засіданні суду сам журналіст закликав своїх колег продовжувати висвітлювати переслідування в анексованому Криму.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня 2019 року Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

До арешту Мемедемінов співпрацював з низкою українських ЗМІ, зокрема з Крим.Реалії.

Liked the article?
Help us be even more cool!