ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Начальник військової адміністрації Чернігова хоче скоротити фінансування комунальному телеканалу

04.06.2024, 17:55
Павло Пущенко

Начальник міської військової адміністрації міста Чернігова Дмитро Брижинський заявив, що підписав розпорядження про внесення змін до бюджету щодо скорочення фінансування комунального підприємства “Телерадіоагентство “Новий Чернігів”. 

Відповідний допис Брижинський виклав на своїй фейсбук-сторінці. 

Свої дії він пояснив використанням комунального телебачення міською радою для власного піару та необхідністю переспрямувати кошти на потреби Збройних сил України.

В дописі Брижинський виклав тільки першу сторінку розпорядження, з якого незрозуміло, на якій підставі та на яку суму планується скорочення фінансування комунального телебачення. 

У пресслужбі Дмитра Брижинського відмовили представнику Інституту масової інформації прокоментувати його заяву та надати повну версію розпорядження.

Директорка телеканалу Наталія Левочко вважає такі дії посадовця наступом на свободу слова в прикордонному місті. 

“Дивно чути такі закиди від військового, що медіа, яке працювало під час активних бойових дій у Чернігові, не потрібне громаді”, – сказала вона в коментарі ІМІ.  

Левочко додала, що в лютому 2024 року Брижинський два тижні не підписував фінансових документів щодо захищених статей комунального підприємства. 

Також вона зазначила, що наразі з фейсбук-допису Брижинського не розуміє юридичного змісту розпорядження.  

За даними директорки комунального телеканалу, на 2024 рік з місцевого бюджету передбачено лише фінансування на захищені статті видатків – заробітна плата, податки, комунальні, телекомунікаційні послуги в сумі 8 млн 430 тис.  грн. 

Як зазначає представник ІМІ, в Чернігові між військовою адміністрацією, яку очолює  Дмитро Брижинський, та міською радою Чернігова на чолі з в.о. голови Олександром Ломаком з початку 2023 року триває протистояння щодо розподілу сфер впливу та бюджету.

Liked the article?
Help us be even more cool!