ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МВС РФ оголосило Арестовича в розшук

Колишнього радника Офісу Президента України Олексія Арестовича, внесеного в РФ до переліку терористів та екстремістів, оголошено в розшук за кримінальною статтею. Це випливає з основи розшуку МВС Росії, пише російський пропагандистський сайт ТАСС.

"Арестович Олексій Миколайович. Українець. Місце народження: Грузинська РСР, місто Цітелі-Цкаро. Розшукується за статтею КК", – зазначено в базі.

За якою саме статтею ведеться розшук, не вказується.

У травні 2023 року Росфінмоніторинг вніс ексрадника глави Офісу Президента України Олексія Арестовича до переліку терористів та екстремістів.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня Олексій Арестович заявив, що йде з посади позаштатного радника Офісу президента за власним бажанням.

Народні депутати почали збирати у Верховній Раді підписи під зверненням до керівника Офісу президента Андрія Єрмака з проханням звільнити радника ОПУ Олексія Арестовича. А також зробити офіційну заяву, яка б однозначно відмежувала Офіс президента від “приватних експертиз” Арестовича з військової тематики.

Приводом для такого звернення стала гіпотеза Олексія Арестовича, яку він висловив в  інтерв’ю Марку Фейгіну. Арестович сказав, що нібито трагедія 14 січня в Дніпрі сталася через збиття російської ракети засобами ППО ЗСУ. Цей коментар Арестовича довелося спростовувати Міністерству оборони.

Крім того, було скероване депутатське звернення до голови СБУ, в якому наголошується, що гіпотеза Арестовича щодо руйнування будинку в Дніпрі за всіма ознаками відповідає діянню “державна зрада”. 

16 січня речник президента РФ Дмитро Пєсков заперечив причетність російської армії до ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня. Натомість він звернув увагу на слова Олексія Арестовича, який на YouTube-каналі юриста Марка Фейгіна заявив, що ракету, ймовірно, збили українські сили ППО.

За результатами опитування Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 23 до 30 березня 2023 року Олексій Арестович увійшов до трійки найбільш фахових та об’єктивних осіб, які висвітлюють події війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!