ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардепи збирають підписи під зверненням до Єрмака з проханням звільнити Арестовича

17.01.2023, 10:23
Фото – 5.ua
Фото – 5.ua

Народні депутати збирають у Верховній Раді підписи під зверненням до керівника Офісу президента Андрія Єрмака з проханням звільнити радника ОПУ Олексія Арестовича. А також зробити офіційну заяву, яка б однозначно відмежувала Офіс президента від “приватних експертиз” Арестовича з військової тематики, повідомляє “Детектор медіа”.

Приводом для такого звернення стала гіпотеза Олексія Арестовича, яку він висловив в  інтерв’ю Марку Фейгіну. Арестович сказав, що нібито трагедія 14 січня в Дніпрі сталася через збиття російської ракети засобами ППО ЗСУ. Цей коментар Арестовича довелося спростовувати Міністерству оборони.

“Таким чином, прикриваючись статусом, який в очах суспільства гарантує йому доступ до реальної інформації, Олексій Арестович поширив дезінформацію та корисні ворогу вигадки. Очевидно, це було зроблено заради приватних інтересів, але в даній ситуації вони повністю суперечать інтересам української держави та суспільства…” – йдеться у зверненні.

Нардепи вважають, що свідченням того, що своїми діями Арестович зашкодив Україні, є те, що цю його тезу моментально підхопили й поширили медіа країни-агресора. Парламентарі вважають, що вислови Арестовича більше нагадують політичну діяльність та формування власного іміджу, ніж виконання інформаційної чи пропагандистської функції. 

Крім того, було скероване депутатське звернення до голови СБУ, в якому наголошується, що гіпотеза Арестовича щодо руйнування будинку в Дніпрі за всіма ознаками відповідає діянню “державна зрада”. 

“Детектор медіа” звернувся по коментарі до Олексія Арестовича та Офісу президента.

Нагадаємо, 16 січня речник президента РФ Дмитро Пєсков заперечив причетність російської армії до ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня. Натомість він звернув увагу на слова Олексія Арестовича, який на YouTube-каналі юриста Марка Фейгіна заявив, що ракету, ймовірно, збили українські сили ППО.

Liked the article?
Help us be even more cool!