ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"За власним бажанням": Арестович повідомив, що йде з посади радника Офісу президента

17.01.2023, 11:13
Фото – скриншот з відео Офісу президента
Фото – скриншот з відео Офісу президента

Олексій Арестович повідомив, що йде з посади позаштатного радника Офісу президента за власним бажанням.

“Написав заяву про звільнення з посади. Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку”.

Як повідомляв ІМІ, народні депутати збирають у Верховній Раді підписи під зверненням до керівника Офісу президента Андрія Єрмака з проханням звільнити радника ОПУ Олексія Арестовича. А також зробити офіційну заяву, яка б однозначно відмежувала Офіс президента від “приватних експертиз” Арестовича з військової тематики.

Приводом для такого звернення стала гіпотеза Олексія Арестовича, яку він висловив в  інтерв’ю Марку Фейгіну. Арестович сказав, що нібито трагедія 14 січня в Дніпрі сталася через збиття російської ракети засобами ППО ЗСУ. Цей коментар Арестовича довелося спростовувати Міністерству оборони.

“Таким чином, прикриваючись статусом, який в очах суспільства гарантує йому доступ до реальної інформації, Олексій Арестович поширив дезінформацію та корисні ворогу вигадки. Очевидно, це було зроблено заради приватних інтересів, але в даній ситуації вони повністю суперечать інтересам української держави та суспільства…” – йдеться у зверненні.

Нардепи вважають, що свідченням того, що своїми діями Арестович зашкодив Україні, є те, що цю його тезу моментально підхопили й поширили медіа країни-агресора. Парламентарі вважають, що вислови Арестовича більше нагадують політичну діяльність та формування власного іміджу, ніж виконання інформаційної чи пропагандистської функції. 

Крім того, було скероване депутатське звернення до голови СБУ, в якому наголошується, що гіпотеза Арестовича щодо руйнування будинку в Дніпрі за всіма ознаками відповідає діянню “державна зрада”. 

16 січня речник президента РФ Дмитро Пєсков заперечив причетність російської армії до ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня. Натомість він звернув увагу на слова Олексія Арестовича, який на YouTube-каналі юриста Марка Фейгіна заявив, що ракету, ймовірно, збили українські сили ППО.

Liked the article?
Help us be even more cool!