ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія додала Арестовича до списку терористів і екстремістів

11.05.2023, 15:18
Фото - скріншот з відео Офісу президента
Фото - скріншот з відео Офісу президента

Росфінмоніторинг вніс ексрадника глави Офісу президента України Олексія Арестовича до переліку терористів та екстремістів. Інформація про це розміщена на офіційному сайті відомства, пише російське видання "Комерсант".

Також до списку терористів та екстремістів Росфінмоніторинг вніс російського актора Артура Смольянінова (визнаного іноземним агентом), колишнього голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка та депутата Верховної ради України від партії "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка.

Перелік організацій та фізосіб, щодо яких є відомості про причетність до екстремізму чи тероризму, Росфінмоніторинг веде на підставі закону "Про протидію легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму". До реєстру може потрапити людина, підозрювана, обвинувачена або засуджена у кримінальних справах екстремістської чи терористичної спрямованості. Внесення до списку тягне за собою блокування банківських рахунків: з них не дозволять зняти більше 10 тис. руб. на місяць на себе та кожного члена сім'ї, який не має доходу.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня Олексій Арестович повідомив, що йде з посади позаштатного радника Офісу президента за власним бажанням.

Народні депутати збирають у Верховній Раді підписи під зверненням до керівника Офісу президента Андрія Єрмака з проханням звільнити радника ОПУ Олексія Арестовича. А також зробити офіційну заяву, яка б однозначно відмежувала Офіс президента від “приватних експертиз” Арестовича з військової тематики.

Приводом для такого звернення стала гіпотеза Олексія Арестовича, яку він висловив в  інтерв’ю Марку Фейгіну. Арестович сказав, що нібито трагедія 14 січня в Дніпрі сталася через збиття російської ракети засобами ППО ЗСУ. Цей коментар Арестовича довелося спростовувати Міністерству оборони.

Крім того, було скероване депутатське звернення до голови СБУ, в якому наголошується, що гіпотеза Арестовича щодо руйнування будинку в Дніпрі за всіма ознаками відповідає діянню “державна зрада”. 

16 січня речник президента РФ Дмитро Пєсков заперечив причетність російської армії до ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі 14 січня. Натомість він звернув увагу на слова Олексія Арестовича, який на YouTube-каналі юриста Марка Фейгіна заявив, що ракету, ймовірно, збили українські сили ППО.

За результатами опитування Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 23 до 30 березня 2023 року Олексій Арестович увійшов до трійки найбільш фахових та об’єктивних осіб, які висвітлюють події війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!