ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони призначило службове розслідування через звернення журналістів щодо проблем з акредитацією в ООС

13.07.2018, 10:00

На звернення представників ЗМІ щодо проблем в отриманні акредитації для роботи в районі ООС міністр оборони призначив службове розслідування, передає Укрінформ.

Про це йдеться в повідомленні Міноборони.

"У зв'язку зі зверненнями журналістів та інших представників інституту громадського суспільства щодо проблем з отримання акредитації для роботи в районі проведення Операції об'єднаних сил, яке було публічно опубліковано в мережі інтернет, відповідно до рішення міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака, у зазначеному районі працювала робоча група для уточнення причин та умов таких звернень. Військовій службі правопорядку Збройних сил України доручено провести службове розслідування за зазначеним фактом. Юридичному департаменту Міноборони України доручено провести юридичну експертизу нормативно-правових актів щодо питань акредитації представників ЗМІ в районі виконання завдань операції Об'єднаних сил", – йдеться в повідомленні.

У Міноборони нагадали, що, відповідно до статті 9 Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", планування, організація та контроль виконання заходів з гарантування національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях здійснюється Об'єднаним оперативним штабом ЗСУ через відповідні органи військового управління. При цьому, згідно з приписами цієї статті, втручання будь-яких осіб, незалежно від посади, в управління заходами із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях не допускається.

Таким чином, акредитація представників засобів масової інформації здійснюється безпосередньо Об'єднаним оперативним штабом Збройних сил України (через його прес-центр).

Liked the article?
Help us be even more cool!