ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Meta вживає заходів для видалення дезінформації про ХАМАС

13.10.2023, 16:44

Корпорація Meta заявила, що видаляє зі своїх платформ дописи про схвалення й матеріальну підтримку ХАМАС. Незадовго до того Євросоюз висловив соцмережам догану за неналежну протидію дезінформації. Про це повідомляє Reuters.

Із 7 жовтня, коли палестинське збройне угруповання ХАМАС напало на Ізраїль, платформою Facebook та іншими соцмережами поширюються неправдиві заяви й відредаговані зображення.

За три дні після атаки Meta заявила, що видалила або маркувала понад 795 тисяч матеріалів івритом й арабською мовою.

Meta також тимчасово розширює свої правила про насильство й заклики до нього та видаляє контент, де чітко ідентифіковано осіб, узятих ХАМАС у заручники, – навіть якщо ці дописи мають на меті засудження чи розголос про події.

Контент із зацензуреними зображеннями жертв досі дозволений, але, якщо компанія буде не в змозі чітко оцінити ситуацію, її першим пріоритетом буде захист приватності жертв викрадення.

Після нападу бойовики ХАМАС узяли купу громадян Ізраїлю й інших країн у заручники й забрали їх у палестинський анклав Газа.

У Meta заявили, що знають про погрози ХАМАС транслювати кадри із заручниками й оперативно видалятимуть подібний контент, запобігаючи поширенню його копій.

Компанія також знизить поріг, за яким платформа автоматично запобігає потраплянню потенційно шкідливого контенту в рекомендації Facebook, Instagram і Threads.

Акаунти ХАМАС на цих платформах заборонено, але Meta дозволяє соціально-політичні дискусії, зокрема висвітлення новин, проблем прав людини, а також наукові, нейтральні чи критичні обговорення.

Відповідь Meta на застереження ЄС разюче відрізняється від реакції Х (колись Twitter), яка попросила Єврокомісію надати більше інформації про порушення на їхньому сайті. Комісія розпочала розслідування щодо Х.

Як повідомляв ІМІ, соцмережа Facebook блокувала сторінку агенції Укрінформ через новину про те, що Іран роками навчав бойовиків ХАМАС. Коментар до неї агентству надала речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон.

А в Євросоюзі попередили соцмережу TikTok про "дезінформацію", що поширюється на платформі після нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль. У соцмережі спостерігається сплеск дезінформації про війну, зокрема неправильно маркованих відеороликів.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!