ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook на деякий час заблокував сторінку Укрінформу через новину про ХАМАС

Соцмережа Facebook блокувала сторінку агенції Укрінформ через новину про те, що Іран роками навчав бойовиків ХАМАС. Коментар до неї агентству надала речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон.

Про це представниці ІМІ розповіла заступниця генерального директора Українського національного інформаційного агентства Укрінформ.

Згодом, за її словами, пост із новиною про ХАМАС повернули, а загрозу відімкнення сторінки зняли.

“У цьому випадку – з ХАМАС – звинувачення були в пропаганді терористичних організацій”, – зазначила Сингаївська.

Вона припускає, що страйк могли отримати через символи на фото, яким була проілюстрована новина.

Втім, соцмережа зберігає обмеження, пов’язані з ранніми публікаціями, – боти постійно скаржаться на дописи Укрінформу, додала Сингаївська.

Йдеться, зокрема, про дописи трирічної давнини: скаржники закидають агенції порушення авторських прав на відео з брифінгів голів обласних державних адміністрацій щодо епідемічної ситуації під час пандемії COVID-19.

Марина Сингаївська наголосила, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну на Укрінформ постійно скаржаться боти. Хоча і до того медіа отримувало скарги на звичайні новини.

“Наприклад, ми писали про масову загибель птахів в Асканії-Нова через добрива на полях, а нам “прилетіло” за “жорстоке поводження з тваринами”. Ми потім це оскаржили й звернулися до Ігоря Розкладая (юрист Інституту медіаправа. – Ред.). Тоді Facebook скасував ці санкції”, – додала Сингаївська.

Вона зазначила, що Укрінформ постійно потерпає через те, що сторінка агенції приблизно раз на два місяці “під загрозою видалення” через скарги невідомих. Тоді медіа обмежують у видаванні й читачі не бачать дописів.

Liked the article?
Help us be even more cool!