ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok отримав попередження від ЄС через поширення фейків після атаки ХАМАС на Ізраїль

У Євросоюзі попередили соцмережу TikTok про "дезінформацію", що поширюється на платформі після нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль. У соцмережі спостерігається сплеск дезінформації про війну, зокрема неправильно маркованих відеороликів.

Про це з посиланням на ВВС передає Укрінформ.

У ЄС надіслали листа генеральному директору компанії Шоу Зі Чу, закликавши його "терміново активізувати" зусилля і пояснити "протягом наступних 24 годин", як TikTok дотримується європейського законодавства.

У ЄС заявили, що соцмережа повинна пам'ятати про свою популярність серед молоді.

"TikTok має особливе зобов'язання захищати дітей і підлітків від насильницького контенту і терористичної пропаганди, а також від викликів смерті й потенційно небезпечного для життя контенту. DSA (Закон про цифрові послуги. – Ред.) встановлює дуже чіткі зобов'язання, яких TikTok повинен дотримуватися", – сказав єврокомісар з питань внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон.

У серпні 2023 року ЄС запровадив нові закони, які регулюють тип контенту, дозволеного в інтернеті. Закон про цифрові послуги вимагає від так званих дуже великих онлайн-платформ активно видаляти "незаконний контент" і демонструвати, що вони вжили для цього заходів на вимогу.

Угода DSA дозволяє Євросоюзу проводити перевірки і, якщо він буде незадоволений, перейти до офіційного розслідування.

Якщо комісія вирішить, що платформа не дотримується вимог або не розв'язує виявлених проблем і ризикує завдати шкоди користувачам, можуть вжити радикальніших заходів: великий штраф, а в крайньому разі – звернення до суддів із проханням тимчасово заборонити платформу на території ЄС.

Як повідомляв ІМІ, соцмережа Facebook блокувала сторінку агенції Укрінформ через новину про те, що Іран роками навчав бойовиків ХАМАС. Коментар до неї агентству надала речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон.

Liked the article?
Help us be even more cool!