ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мендель звільнили з посади прессекретаря Зеленського

30.04.2021, 15:54
Фото – фейсбук Юлия Мендель, УНІАН
Фото – фейсбук Юлия Мендель, УНІАН

Прессекретарку президента Юлію Мендель звільнено з обійманої посади. Таку інформацію “Бабелю” підтвердив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, Мендель наразі продовжує виконувати обов’язки речниці – “тимчасово, поки завершуються процеси реорганізації комунікаційної роботи ОП”.

Після чого, додав Подоляк, вона зосередиться на роботі зі взаємодії з іноземними ЗМІ та буде ефективною як радник з міжнародних комунікацій.

“Прийнято рішення про посилення конкретних комунікаційних напрямів, у звʼязку з чим Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ. Сьогодні комунікації ініціатив президента для зовнішніх споживачів потребують суттєвого посилення. Юлія Володимирівна має відмінні звʼязки в цьому секторі медійного співтовариства і зможе бути ефективною в якості радника з міжнародних комунікацій. Відповідно, позиція прессекретаря президента буде виділена в окремий функціонал, уточнена і заповнена”, – розповів Подоляк.

Як повідомляв ІМІ, 3 червня 2019 року Президент України Володимир Зеленський призначив Юлію Мендель своїм прессекретарем.

У вересні 2019 року в Києві прессекретарка президента Юлія Мендель відштовхнула кореспондента Радіо Свобода Сергія Андрушка, щоб захистити Володимира Зеленського від запитання журналіста. 

27 вересня 2019 року журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер та журналістка видання “Лівий берег” Наталія Шимків повідомили, що нещодавно також зіткнулися з подібною поведінкою прессекретарки президента Юлії Мендель.

30 вересня 2019 року Медіарух та інші представники медіа закликали Президента України Володимира Зеленського особисто публічно відреагувати на загрозливу тенденцію перешкоджання роботі журналістів та медіа з боку працівників Офісу президента.

30 вересня 2019 року неформальна спільнота незалежних журналістів “Ініціатива 34” виступила з вимогою звільнення речниці Президента України Юлії Мендель через “непрофесійну та неетичну” поведінку щодо журналістів.

1 жовтня 2019 року на брифінгу Президент України Володимир Зеленський пожартував щодо скандалу за участю його прессекретарки Юлії Мендель, запитавши у речниці: “Ви нікого не штовхали, Юль?”.

10 жовтня 2019 року на пресбрифінгу Володимир Зеленський сказав, що його прессекретарка Юлія Мендель не мала права агресивно реагувати на журналіста Радіо Свобода Сергія Андрушка, але заявив, що захищатиме її в цій ситуації. 


Liked the article?
Help us be even more cool!