ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медичний журнал The Lancet звинуватили в сексизмі через фразу "тіло з вагіною"

28.09.2021, 17:21
Фото – УП.Життя
Фото – УП.Життя

Медичний журнал The Lancet звинуватили у сексизмі через фразу, в якій автор статті використав словосполучення “тіло з вагіною” замість слова “жінка”.

Про це повідомляє “Українська правда. Життя” з посиланням на The Telegraph.

“Так склалось історично, що анатомії та фізіології тіл з вагінами не приділяли досить уваги” – так виглядає цитата на обкладинці.

Це словосполучення винесли на обкладинку останнього видання журналу, у якій оприлюднили статтю про виставку в Музеї вагіни в Лондоні.

Скандальна обкладинка журналу. Фото – УП.Життя

Найімовірніше, ідея полягала в тому, щоб уникнути дискримінації людей, чия гендерна ідентичність відрізняється від їхньої біологічної статі (трансгендерів). За словами Сари Ґрем, журналістки, яка займається питаннями громадського здоров’я, такі словосполучення не сприяють подоланню мізогінії та трансфобії в медицині.

“Нам потрібно добирати коректні й точні формулювання для людей, про яких ми говоримо в контексті медицини. Якщо ми говоримо про менструацію, то наявність вагіни не є релевантною ознакою для вирізнення цієї категорії людей.

Звичайно, нам потрібно виробити слововжиток, який охоплюватиме трансгендерних людей… але “тіло з вагіною” точно сюди не пасує і не допомагає ані жінкам, ані трансгендерним чоловікам, ані людям з небінарною ідентичністю”, – написала журналістка в себе у твіттері.

Проте у твіттері багато користувачів висловили своє невдоволення та звинуватили журнал у сексизмі. Активісти заявили, що таке словосполучення тільки шкодить боротьбі за інклюзивність та є нелюдяним.

Наприклад, жартують, щоб “тіла з пенісами” не наспівували пісню гурту Bee Gees “You’re more than a body with vagina to me” замість “You’re more than a woman to me”.

Лікарі зазначили, що таке словосполучення не слід “толерувати”, а також зауважили, що в нещодавній статті журналу про рак простати чоловіків не називали “тілами з пенісами”.

Як повідомляв ІМІ, медичний журнал The Lancet розпустив групу дослідників, які працювали над вивченням походження коронавірусу. Група мала зв'язки з організацією, яка співпрацювала з Інститутом вірусології в Ухані, що могло вплинути на її неупередженість.

Liked the article?
Help us be even more cool!