ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіаколаборанти з окупованої частини Запорізької області з'їздили в Сочі на форум "Вся Росія 2023"

Фото – скрін пропагандистського тг-каналу “Зa!ТВ"
Фото – скрін пропагандистського тг-каналу “Зa!ТВ"

Журналісти-колаборанти з тимчасово окупованої частини Запорізької області взяли участь у форумі "Вся Росія 2023", організованому Спілкою журналістів Росії.

Про це повідомляється на пропагандистському телеграм-каналі “Зa!ТВ. Новости Запорожской области”. Форум відбувся в Сочі (Росія) з 18 до 24 вересня 2023 року. За даними сайту "Спілка журналістів Росії", у форумі, який вони назвали "найпомітнішою подією політичного і культурного життя країни", взяли участь "журналісти з усіх регіонів Росії", зокрема чотирьох окупованих українських регіонів. Всього – "майже півтори тисячі співробітників ЗМІ".

Серед делегатів на форум з-поміж медіаколаборантів з тимчасово окупованої частини Запорізької області, зокрема, були керівник псевдоорганізації "Спілка журналістів Запорізької області" Сергій Корабельников, пропагандист з Омська, Анна Москалець, заступниця голови СЖЗО, яка ще в липні 2023 року значилася як головна редакторка башкортостанської газети "Октябрьский нефтяник", а ще була заступницею директора департаменту соціально-політичних комунікацій, інформаційної політики окупаційної влади, оператор Ігор Романенков, авторка сюжету Тетяна Кондраті, яка, за даними її акаунту вконтактє, до 2019 року працювала в ДТРК "Новосибірськ", пізніше в медіа окупованого Севастополя, а зараз є головредкою пропагандистського За!ТВ.

У семихвилинному сюжеті, розміщеному  в телеграм-каналі, йдеться про те, що "найкращі представники професії приїхали поговорити про все, про проблеми, про тенденції". Серед тих, хто приїхав, були й "нові регіони країни", які  "влилися в дружню і потужну спільноту швидко, наче повернулися до сім'ї".

Фото – пропагандистський тг-канал Зa!ТВ

У репортажі фігурує голова російської спілки журналістів Володимир Соловйов, який розповідає авторці сюжету Тетяні Конраді, що він "знає, які ви героїчні люди", знає "про терористичний акт у будівлі, де ви працюєте" (в жовтні 2022 року в окупованому Мелітополі вибухнула автівка біля будівлі пропагандистської телекомпанії "ЗаТВ", в якій також містились офіси ФСБ Росії та псевдогубернатора Запорізької області Євгена Балицького. – Авт.). 

Фото – пропагандистський тг-канал Зa!ТВ

У беззмістовному, наповненому основними пропагандистськими наративами сюжеті йшлося про те, що Захід хоче знищити Росію разом з українцями, що "запорізька делегація хлібосольна і приїхала з медом” і якимись ще ласощами, і, звичайно, про історичну правду.

Навчала пропагандистів журналістики Людмила Борщєва, гендиректорка медіагрупи "РБК Юг и Северный Кавказ", яка просуває тему "жіночого лідерства".

Фото – пропагандистський тг-канал Зa!ТВ

Крім того, в сюжеті фігурує головна редакторка "Совєтской Сібірі" Юлія Назаренко, що поповнює фонд бібліотек тимчасово окупованої частини області пропагандистською літературою, яку збирали на базі видавництва “Совєтская Сібірь”.

Фото – пропагандистський тг-канал Зa!ТВ

Також медіаколаборанти поспілкувалися з очільником Башкоркостану, "який прийшов на зустріч без краватки й почав з анекдоту: "Два танкісти-башкири сидять на танку під Ейфелевою вежею й один другому каже: "Так-то шкода, єдине, що війну інформаційну програли".

У сюжеті йдеться, що запорізька делегація виявилася "найнаполегливішою і пробилася до глави республіки, щоб поговорити особисто і сказати дякуємо батальйону з Башкирії, який виконує завдання СВО на Запорізькому напрямку".

Згідно з розцінками на сайті Російської спілки журналістів, вартість участі в цій "помітній події" коштувала щонайменше 9500 рублів внеску і в середньому від 6000 до 9500 рублів на добу за проживання (за весь період це становило від 530 до 790 доларів з людини).

Нагадаємо, в травні 2023 року окупанти відкрили в тимчасово захопленому Мелітополі (Запорізька область) представництво Спілки журналістів Росії.

Як повідомляв ІМІ, Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії за її дії з початку російського вторгнення в Україну та діяльність на окупованих українських територіях.

Раніше Європейська федерація журналістів засудила відкриття філій Спілки журналістів Росії на окупованих територіях України.

"Репортери без кордонів" випустили розслідування "Пропаганда Малькевича. Партнерська мережа Вагнера в Україні", де розповідають, як підприємець Олександр Малькевич в рекордно короткі терміни створив пропагандистський апарат на Півдні України.

Liked the article?
Help us be even more cool!