ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Окупанти відкрили в захопленому Мелітополі представництво Спілки журналістів Росії

25.05.2023, 16:52
Фото – телеграм-канал пропагандистів
Фото – телеграм-канал пропагандистів

Окупанти відкрили в тимчасово захопленому Мелітополі (Запорізька область) представництво Спілки журналістів Росії. 

Про відкриття представництва СЖР повідомила 25 травня низка пропагандистських медіа та телеграм-каналів окупаційної влади.

За даними російських реєстрів, розміщується Спілка журналістів за адресою: Мелітополь, проспект Богдана Хмельницького, 70. Організацію вже офіційно зареєстровано в міжрайонній інспекції Федеральної податкової служби №1 у Запорізькій області як “СОЮЗ Журналистов Запорожской Области” (СЖЗО), ОО (Союз Журналистов Запорожской Области Региональное Отделение Общероссийской Общественной Организации “Союз Журналистов России”) 23 квітня 2023 року.

Керівником представництва став Сергій Корабельников з Омська. Він, судячи з даних реєстрів, пов'язаний як мінімум ще з двома організаціями / компаніями: муніципальним унітарним підприємством муніципального утворення “Місто-курорт Анапа “Медіа-Група “Анапа”, у якого основним замовником є “адміністрація муніципального утворення “Місто-курорт Анапа”. 

За повідомленням пропагандистів, наразі до “регвідділення” прийнято вже 23 журналісти. Втім, знайти підтвердження цієї інформації не вдалося. На сайті СЖР немає ані інформації про відкриття “регіонального представництва”, ані даних про збільшення “членів спілки”.

На відкритті представництва були присутні представники окупаційної адміністрації Запорізької області Сергій Толмачов, перший заступник голови Комісії зі ЗМІ Громадської палати РФ Олександр Малькевич (курує на тимчасово окупованих територіях розвиток пропагандистського медіахолдингу “За!Медіа”), а також директор редакції регіональних новин пропагандистського державного інформагентства ТАРС Андрій Цицинов.

Як повідомляв ІМІ, Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії за її дії з початку російського вторгнення в Україну та діяльність на окупованих українських територіях.

Раніше Європейська федерація журналістів засудила відкриття філій Спілки журналістів Росії на окупованих територіях України.

“Репортери без кордонів” випустили розслідування “Пропаганда Малькевича. Партнерська мережа Вагнера в Україні”, де розповідають, як підприємець Олександр Малькевич в рекордно короткі терміни створив пропагандистський апарат на Півдні України.

Liked the article?
Help us be even more cool!