ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Люди підходили й казали: "Зніміть нас, будь ласка, – може, родичі побачать" – фотограф про роботу в Маріуполі

16.11.2022, 11:06
Фото – Євген Малолетка / AP
Фото – Євген Малолетка / AP

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну маріупольці не звертали уваги на медійників, але згодом, помітивши людей з наліпками "Press", підходили й просили їх зняти.

Про це в інтерв'ю Інституту масової інформації розповів візуальний журналіст Associated Press, письменник, режисер Мстислав Чернов.

"Казали: "Зніміть нас, будь ласка, бо в нас немає зв'язку – може, родичі побачать". Хтось підходив і питав: "Які новини? Чи взяли вже Київ? Чи взяли вже Харків? Як села біля Маріуполя?" Тобто люди бачили напис "Press" і просто питали, які новини", – згадує фотограф.

За словами Мстислава Чернова, він мав із собою супутниковий телефон, тож телефонував до редакції, щоб дізнатися новини й протягом дня переповідати їх місцевим.

"На жаль, були люди, які конфліктували з нами. Особливо останніми днями, коли люди були в такому стресі, просто як звірі, розумієте – без інформації, без їжі, без води, без електроенергії. Постійно бомбили. І вони навіть не знали, на кого зірватися", – додав Мстислав Чернов.

Як повідомляв ІМІ, українські журналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка стали лауреатами французької премії Bayeux Calvados-Normandy Award за репортажі з Маріуполя.

Також журналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка стали лауреатами Премії Гонгадзе – 2022.

Їм присудили премію німецької медіакомпанії Deutsche Welle "За свободу слова".

Фотожурналісти Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та відеопродюсерка Василіса Степаненко стали лауреатами міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ).

Вони висвітлювали події в заблокованому російськими військами Маріуполі, знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

Репортерам Євгену Малолєтці та Мстиславу Чернову 20 червня в Бонні під час конференції Global Media Forum вручили премію німецької медіакомпанії Deutsche Welle "За свободу слова".

 

Liked the article?
Help us be even more cool!