ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Чернов та Малолєтка отримали премію DW "За свободу слова"

21.06.2022, 12:48
Фото - DW
Фото - DW

Репортерам Євгену Малолєтці та Мстиславу Чернову 20 червня у Бонні під час конференції Global Media Forum вручили премію німецької медіакомпанії Deutsche Welle “За свободу слова”, повідомляє DW.

Премією “За свободу слова” Малолєтку, який як фотожурналіст співпрацює з багатьма міжнародними інформаційними агенціями та організаціями, та Чернова, який є відеожурналістом Associated Press, відзначено за висвітлення подій війни в Україні, яку росія розв'язала 24 лютого 2022 року. 

Нагородження журналістів стало кульмінаційним моментом першого дня Global Media Forum - міжнародного організованого DW медіафоруму, що проходить у Бонні 20-21 червня.

“Доробки Мстислава Чернова та Євгена Малолєтки важко сприймати, але що справді спричиняє біль, так це правда, яку вони показують: Росія напала на Україну та їі мирне населення під вигаданим приводом. Кожна історія має нюанси, але факти не спростувати. А саме так намагається чинити Кремль: викривляти факти та поширювати неправдиву інформацію. Премія “За свободу слова” Мстиславу Чернову та Євгену Малолєтці відзначає їхню виняткову мужність у протистоянні пропаганді та фейковій інформації. Вона наголошує на тому, що їхня боротьба за права людини та правду є боротьбою за демократію та свободу, за нас усіх, і за це вони платять високу ціну”, - сказав генеральний директор DW Петер Лімбурґ,

Початок повномасштабної війни представники масмедіа зустріли в Маріуполі та продемонстрували світові, як живе українське місто в облозі військ рф. Чернов та Малолєтка приїхали до міста 24 лютого - у день, коли почалося російське вторгнення в Україну. Вони знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення. Журналісти залишили Маріуполь 15 березня 2022 року у складі колони, яка виїхала після відкриття гуманітарного коридору.

Як повідомляв ІМІ, журналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка стали лауреатами Премії Гонгадзе – 2022.

Також їм присудили премію німецької медіакомпанії Deutsche Welle “За свободу слова”.

Фотожурналісти Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та відеопродюсерка Василіса Степаненко стали лауреатами міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ).

Вони висвітлювали події в заблокованому російськими військами Маріуполі, знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

Liked the article?
Help us be even more cool!