ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лауреатами Премії Гонгадзе – 2022 стали Євген Малолєтка і Мстислав Чернов

22.05.2022, 13:18
Фото – ПЕН Україна
Фото – ПЕН Україна

Лауреатами Премії Гонгадзе – 2022 стали журналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка. Нагородження відбулося 21 травня, повідомляє PEN Ukraine.

Вони були єдиними журналістами, які понад два тижні висвітлювали блокаду Маріуполя російськими військами для міжнародних видань та документували наслідки обстрілів міста.

Отримуючи відзнаку, Мстислав Чернов наголосив, чому робота українських фотографів та журналістів є нині особливо важливою: “Українська армія здивувала світ цього року. Так само як і українська журналістика. Увесь світ дивиться на українських журналістів, щоб дізнатися їхню перспективу і те, як вони бачать війну. І це дуже важливо, що ми розповідаємо світові історію України, яка твориться зараз”.

Євген Малолєтка вшанував людей, чиє горе він бачив у бомбосховищах, лікарнях і на вулицях Маріуполя, а також зауважив: “Ми дуже багато бачили за ці роки війни, але такого болю і такої кількості дитячих смертей у світі не бачив ніхто”.

Мстислав Чернов – журналіст Associated Press, відеограф, фотограф, військовий кореспондент. Президент Української асоціації професійних фотографів. 

Євген Малолєтка – фотокореспондент. Почав кар’єру фотографа 2009 року. Як фрілансер співпрацював з Associated Press, Al Jazeera та Der Spiegel. 

Також фіналіст(к)ами премії-2022 стали редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко і головна редакторка Громадського радіо Тетяна Трощинська.

Liked the article?
Help us be even more cool!