ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Євген Малолєтка та Мстислав Чернов отримали премію DW "За свободу слова"

02.05.2022, 14:03
Маріуполь. Фото Євгена Малолєтки
Маріуполь. Фото Євгена Малолєтки

Фотожурналіст Євген Малолєтка і відеожурналіст Мстислав Чернов, які висвітлювали події в оточеному військами рф Маріуполі, удостоєні премії німецької медіакомпанії Deutsche Welle “За свободу слова”, повідомляє DW.

Імена лауреатів оголосили 2 травня. Премією обох репортерів відзначено за висвітлення подій війни в Україні, яку росія розв'язала 24 лютого 2022 року.

“Доробки Мстислава Чернова та Євгена Малолєтки важко сприймати, але що справді спричиняє біль, так це правда, яку вони показують: росія напала на Україну та її мирне населення під вигаданим приводом. Кожна історія має нюанси, але факти не спростувати. А саме так намагається чинити Кремль: викривляти факти та поширювати неправдиву інформацію. Премія “За свободу слова” Мстиславу Чернову та Євгену Малолєтці відзначає їхню виняткову мужність у протистоянні пропаганді та фейковій інформації. Вона наголошує на тому, що їхня боротьба за права людини та правду є боротьбою за демократію та свободу, за нас усіх, і за це вони платять високу ціну”, - сказав генеральний директор DW Петер Лімбурґ.

Початок повномасштабної війни представники масмедіа зустріли в Маріуполі та продемонстрували світові, як живе українське місто в облозі військ РФ. Чернов та Малолєтка приїхали до міста 24 лютого - у день, коли почалося російське вторгнення в Україну. Вони знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення. Журналісти залишили Маріуполь 15 березня 2022 року у складі колони, яка виїхала після відкриття гуманітарного коридору. 

Як повідомляв ІМІ, 22 березня кореспондент Associated Press Мстислав Чернов та фотограф Євген Малолєтка провели 20 днів в оточеному Маріуполі та змогли звідти евакуюватися. Про своє перебування в Маріуполі написав Мстислав Чернов у матеріалі “20 днів у Маріуполі: команда яка документувала агонію міста”.

Liked the article?
Help us be even more cool!