ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Людину Вілкула з керівниці ТРК “Рудана” перепризначили гендиректоркою

22.12.2016, 16:03

Криворізька міська рада (Дніпропетровська область) призначила генеральною директоркою комунального підприємства “Телерадікомпанія “Рудана” Наталю Власову, яку три місяці тому міськрада призначила директоркою цього ж підприємства. Таке рішення міськрада ухвалила 21 грудня на пленарному засіданні, повідомляє представниця ІМІ у Дніпропетровській області.

Тоді, 28 вересня, призначення Власової директоркою каналу стало несподіванкою для багатьох депутатів, оскільки не була дотримана норма, що вимагає оприлюднювати проекти таких рішень за 20 днів до сесії, а також передбачає попередні обговорення у профільних комісіях. Міський голова Юрій Вілкул поставив це рішення на голосування двічі, оскільки з першого разу депутати його не підтримали.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня депутати Криворізької міської ради (Дніпропетровська область) з другої спроби призначили представницю “Опозиційного блоку” Наталію Власову директоркою комунального телеканалу “Рудана”.

Раптовість рішення пов'язана з тим, що попередня директорка муніципального каналу Ірина Некрасова написала 26 вересня заяву на звільнення за згодою сторін, пояснила начальниця управління культури Наталія Стрига.

Депутатів фракції “Сила людей”, “Укроп”, “Блок Петра Порошенка” і “Самопоміч” у міськраді обурила як терміновість розгляду питання, так і ангажованість нової директорки.

З першої спроби за призначення Власової проголосували 32 депутати з 64, рішення не було ухвалене. Після короткої мовчазної паузи міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул заявив: “Деякі депутати кажуть, що не проголосували... Три кнопки не спрацювали”.

Після повторного голосування, рішення набрало мінімально необхідні 33 голоси і було оголошене прийнятим.

Депутат Криворізької міської ради (Дніпропетровська область) Юлій Морозов подав позов у Дзержинський районний суд міста з вимогою зобов’язати міськраду скасувати рішення від 28 вересня, яким директоркою комунального підприємства ТРК “Рудана” була призначена представниця “Опозиційного блоку” Наталія Власова. На думку позивача, це рішення було прийнято з порушенням процедур, встановлених чинним законодавством України.

На останніх парламентських та місцевих виборах Наталія Власова балотувалася від “Опозиційного блоку”. У біографії на ЦВК вказано, що вона є заступницею директора фонду “Українська перспектива” Олександра Вілкула. Власова є помічницею депутата Верховної Ради від “Опозиційного блоку” Андрія Гальченка. Має журналістську освіту, працювала на низці телеканалів та започаткувала власну продакшн-студію “Акцент”.

Liked the article?
Help us be even more cool!