ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвійський суд визнав, що лайк – це письмова угода

Емодзі у вигляді піднятого догори великого пальця (лайк) може бути інтерпретовано як письмову угоду – таке рішення ухвалила Колегія в цивільних справах Ризького окружного суду. Це рішення опубліковано в анонімізованому вигляді, повідомляє Delfi.

Суд розглядав суперечку між працівником та роботодавцем щодо звільнення. Один з пунктів суперечки полягав у тому, що роботодавець у робочому чаті в Slack вимагав щосереди перебувати в офісі. Позивач (працівник) залишив під цим повідомленням лайк. Суд дійшов висновку, що це можна розглядати як письмову угоду.

В обґрунтуванні рішення суд посилається на статтю 1505 Цивільного закону ("У разі виникнення сумнівів щодо значення слів слід брати до уваги їхній зміст та ясно висловлений чи інакше виражений намір учасників"). Суд посилається на Кембридзький словник, який визначає символ лайку як "щось, що отримало схвалення". У тексті рішення сказано, що позивач обіймав посаду, де він не міг не знати значення цього символу.

Як повідомляв ІМІ, канадського фермера зобов’язали сплатити понад 82 тис. канадських доларів (61 784 долари США) компенсації через непорозуміння, яке виникло через "емодзі", що ввело в оману покупця.

Liked the article?
Help us be even more cool!