ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокурор Андрій Костін подав у відставку

Фото – Офіс генерального прокурора

Генеральний прокурор Андрій Костін подав у відставку. Його заяву опублікував Офіс генпрокурора в телеграм-каналі. 

За словами Костіна, в системі органів прокуратури України встановлено багато ганебних фактів зловживань, тому в цій ситуації він вважає правильним заявити про звільнення з посади генерального прокурора.

“Вважаю абсолютно правильну позицію Президента України Володимира Зеленського щодо того, що мають бути не лише скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідів, відповідних пенсійних та інших нарахувань, але не лише чіткі законодавчі та організаційні зміни, але й персональна відповідальність. У тому числі політична відповідальність.

Я вдячний Президенту України та Верховній Раді України за довіру. Але в даній ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади Генерального прокурора”, – заявив Костін.

Нагадаємо, сьогодні, 22 жовтня, Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради нацбезпеки і оборони щодо зловживання посадовими особами різних державних органів з отриманням інвалідності.

Окремо розглянули ситуацію в системі органів прокуратури України, під час якої доповідав генеральний прокурор Андрій Костін. Зеленський наголосив, що “повинна бути й політична відповідальність генпрокурора за ситуацію в органах прокуратури України”.

Нагадаємо, Андрій Костін обіймав посаду генпрокурора з 28 липня 2022 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!