ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Курок пістолета, з якого вбили операторку Гатчинс, можливо, був модифікований – Reuters

19.05.2023, 15:18
Фото – фейсбук Галини Гатчинс
Фото – фейсбук Галини Гатчинс

Курок пістолета, яким актор Алек Болдвін випадково вбив операторку фільму "Іржа" Галину Гатчинс, можливо, був навмисно модифікований, заявили спеціальні прокурори штату Нью-Мексико. Про це пише Суспільне з посиланням на Reuters.

У заяві, оприлюдненій спеціальними прокурорами штату Нью-Мексико, йдеться про те, що "за останні кілька днів... були виявлені нові факти" в цій справі, які вимагають подальшого розслідування.

Тепер, після додаткової перевірки, прокурори заявили, що в револьвері змінений курок – насічки на ньому, які відшліфували, щоб зробити їх менш помітними.

Вони подали прохання до суду надати дозвіл на передання револьвера, боєприпасів і куртки, що належали зброярці фільму, для проведення криміналістичної експертизи.

Прокурори заявили, що необхідне додаткове тестування, щоб з'ясувати, чи був модифікований курок, джерело модифікації і який вплив вона може мати на роботу зброї.

Зброярка Ганні Ґутьєррес-Рід нині єдина, кому досі висунуто звинувачення у зв'язку зі смертю Гатчинс. Прокуратура заявила, що продовжуватиме звинувачувати її в ненавмисному вбивстві. Попереднє слухання щодо цього звинувачення призначено на 9–16 серпня.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня 2021 року Алек Болдвін під час знімання вестерна "Іржа", випадково застрелив операторку з України Галину Гатчинс та поранив режисера фільму Джоела Соузу. Інцидент стався під час сцени, у якій Болдвін стріляв холостими патронами. Зброя використовувалася на майданчику як предмет реквізиту. Також був поранений режисер Джоель Соуза.

31 січня 2021 року прокурорка Першого судового округу Нью-Мексико Мері Кармак-Алтвіс висунула звинувачення проти Алека Болдвіна та фахівчині зі зброї Ганни Гутьєррез Рід у ненавмисному вбивстві Гатчинс. За найсерйознішим з цих звинувачень передбачається ув’язнення до п’яти років.

Проте в лютому 2022 року прокурори пом'якшили висунуті американському актору Алеку Болдвіну звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс, скоротивши термін можливого ув’язнення до 18 місяців.

Слідство зосередилося на фахівчині зі зброї та помічникові режисера, який дав Алеку Болдвіну пістолет. Поліція вилучила на знімальному майданчику, де загинула Гатчинс, сотні патронів.

Відповідальний за освітлення на зніманні фільму "Іржа" Серж Светной подав до суду на Алека Болдвіна, який випадково застрелив Галину Гатчинс, та інших членів команди.

Згодом Алек Болдвін досяг мирової угоди із сім'єю Галини Гатчинс. У квітні 2023 року з нього зняли кримінальні звинувачення.

Liked the article?
Help us be even more cool!