ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишня команда Kyiv Post заявила, що не має стосунку до перезапуску видання

08.12.2021, 10:33
Фото – Kyiv Post
Фото – Kyiv Post

Колишня редакція англомовної газети Kyiv Post заявила, що не має стосунку до перезапуску видання.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці видання The Kyiv Independent, яке запустила колишня редакція Kyiv Post.

“Команда The Kyiv Independent, англомовного медіа, створеного 30 звільненими з Kyiv Post співробітниками, хоче уточнити, що не має стосунку до перезапуску Kyiv Post.

Новий директор газети Люк Шеньє опублікував повідомлення про те, що Kyiv Post відновить роботу сайту 8 грудня. Шеньє сказав, що очолювана ним газета зібрала команду досвідчених журналістів, які поділяють цінності Kyiv Post. Жоден зі звільнених журналістів і редакторів, які входять до команди the Kyiv Independent, не долучився до нового Kyiv Post”, – повідомляє команда.

Журналісти уточнили, що власник видання, забудовник Аднан Ківан звільнив їх усіх 8 листопада “за те, що ми відстоювали редакційну незалежність”. 

“Ми переконані, що це був кінець Kyiv Post як надійного джерела новин про Україну. Задля того щоб забезпечувати нашу аудиторію якісною англомовною журналістикою про Україну та продовжувати просувати справжні цінності старого Kyiv Post, ми запустили The Kyiv Independent”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 7 грудня генеральний директор газети Kyiv Post Люк Шеньє повідомив, що з 8 грудня видання відновлює щоденне онлайн-висвітлення новин. 

8 листопада власник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан заявив про тимчасове зупинення роботи редакції для перезавантаження.

Співробітники Kyiv Post заявили про закриття незалежного видання через тиск Аднана Ківана.

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва стверджувала, що неофіційні проблеми в редакції Kyiv Post пов’язані з тиском Офісу президента на власника видання Аднана Ківана.

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що новини про закриття Kyiv Post для них стали “такою ж несподіванкою, як і для решти”.

9 листопада власник Kyiv Post Аднан Ківан заявив, що Офіс президента не тиснув ані на видання, ані на нього особисто для зміни редакційної політики.

11 листопада новим генеральним директором Kyiv Post став Люк Шеньє, який уже очолював видання з 2016 до 2018 року.

15 листопада звільнена команда Kyiv Post заявила, що запускає нове видання.

22 листопада колишня редакція Kyiv Post запустила нове англомовне видання під назвою The Kyiv Independent.

Liked the article?
Help us be even more cool!