ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіровоградська облрада обмежила кількість журналістів, що можуть бути присутні на сесії

08.12.2020, 11:10
Фото – Гречка
Фото – Гречка

Кіровоградська обласна рада повідомила про обмеження доступу до сесійної зали. Про це повідомляється на сайті Кіровоградської облради. 

Зокрема, представники засобів масової інформації допускатимуться до приміщення лише за наявності дійсного посвідчення журналіста. 

Крім того, бути присутнім на засіданні зможе лише один представник від одного видання.

Такі обмежувальні заходи в облраді пояснили постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". 

Коментуючи ініціативу Кіровоградської облради, юрист ІМІ Алі Сафаров зауважив, що карантинні обмеження, встановлені постановою Кабміну, наразі не передбачають обмеження відвідування приміщень суб'єктів владних повноважень. За його словами, дійсні лише загальні вимоги щодо засобів індивідуального захисту, відстані між особами тощо. Тому будь-які посилання на карантин, через що можна не допускати чи обмежувати число журналістів на сесії, є незаконними, додав юрист.

Як повідомляв ІМІ, в Ужгороді 7 грудня в будівлю Закарпатської обласної ради перед початком першого засідання сесії поліцейська охорона не впускала журналістів, яких не було в наданих їй списках. 

Пресслужба Закарпатської обласної ради попередила про обмеження допуску кількості акредитованих журналістів до першого засідання новообраного складу обласної ради “з метою дотримання карантинних вимог”.

4 грудня журналістів допустили на першу сесію новообраної Кропивницької міської ради попри формальне обмеження доступу до приміщення.

1 грудня перша сесія Запорізької міської ради відбулася без присутності представників ЗМІ та громадськості у зв’язку з карантинними обмеженнями.

2 грудня журналістів “Четвертої влади” не пустили на перше засідання новообраної Рівненської обласної ради. Відмову мотивували карантинними обмеженнями.

Перша сесія Житомирської міської ради восьмого скликання відбулася 3 грудня без допуску до сесійної зали сторонніх осіб. Журналістам пропонували акредитуватися, зателефонувавши в управління зі зв’язків із громадськістю або ж заповнивши форму.

Liked the article?
Help us be even more cool!