ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі на сесію міськради не допустять сторонніх. Журналістам радять акредитуватися

01.12.2020, 13:08
Фото - zt-rada.gov.ua
Фото - zt-rada.gov.ua

Перша сесія Житомирської міської ради восьмого скликання відбудеться без допуску до сесійної зали сторонніх осіб. Про це повідомляється на сайті міськради з посиланням на рекомендації Житомирської міської територіальної виборчої комісії.

“Згідно норм Закону України “Про захист від інфекційних хвороб” та відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 22.05.2020 №578 “Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської об’єднаної територіальної громади”, рекомендувати провести сесію без допуску до сесійної зали сторонніх осіб, забезпечивши онлайн-трансляцію…” – йдеться в постанові Житомирської міської ТВК.

Новообрані депутати зберуться на сесію 3 грудня. За їхньою роботою можна буде спостерігати завдяки прямій трансляції на ютуб-каналі Житомирської міськради.

Журналістам пропонують акредитуватися, зателефонувавши  в управління зі зв’язків із громадськістю або ж заповнивши форму.

Нагадаємо, відповідно до ст. 26 Закону України “Про інформацію”, відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень. 

Начальниця управління зі зв’язків із громадськістю Житомирської міської ради Олександра Стежко в коментарі представниці ІМІ в Житомирській області зазначила, що акредитацію проводять не вперше, виключно для того, щоб розуміти, яка кількість представників ЗМІ планує відвідати сесію, і краще організувати безпечну роботу з урахуванням протиепідемічних вимог.

“Ми жодним чином не плануємо обмежувати права журналістів. Навіть якщо представник ЗМІ не акредитується, його допустять до сесійної зали після пред'явлення журналістського посвідчення”, – пояснила Олександра Стежко.

Liked the article?
Help us be even more cool!