ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів допустили на сесію Кропивницької міськради попри обмеження доступу до приміщення

04.12.2020, 13:00
Фото – Павло Лісниченко
Фото – Павло Лісниченко

Журналістів допустили на першу сесію новообраної Кропивницької міської ради попри формальне обмеження доступу до приміщення. Про це повідомляє представник ІМІ в Кіровоградській області.

Напередодні сесії медійній спільноті Кропивницького повідомили про можливе обмеження доступу до сесійної зали журналістів та фотокореспондентів через значне поширення коронавірусу. Планували пускати до приміщення лише операторів і фотокореспондентів. Причому останніх не всіх одразу, а по черзі, щоб усі могли зробити необхідні фото. 

Аргументом для обмеження доступу мало стати розпорядження екссекретаря міської ради Андрія Табалова, яким обмежено “з 19 листопада 2020 року на період дії карантину доступ населення до адміністративної будівлі Міської ради міста Кропивницького, а також до інших виконавчих органів міської ради, які розташовані в приміщеннях поза межами адміністративної будівлі, крім Центру надання адміністративних послуг”.

Юрист ІМІ Алі Сафаров, посилаючись на ст. 25 Закону України “Про інформацію” та ст. 26 Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, таку ініціативу назвав безпідставною. 

“Варто пам'ятати, що карантинні обмеження, встановлені постановою Кабміну наразі не передбачають обмеження відвідування приміщень суб'єктів владних повноважень, зокрема місцевих рад. Тому будь-які посилання на карантин, через що не можна допускати журналістів на сесію, є незаконними”, – наголосив юрист.

Самі ж журналісти, що планували потрапити на сесію, повідомили представнику ІМІ, що готові викликати поліцію в разі перешкоджання їм виконувати їхні службові обов'язки. 

Попри певні перестороги допуск до сесійної зали журналістів пройшов без ускладнень після перевірки на наявність засобів індивідуального захисту, оброблення рук санітайзером та температурного скринінгу.

Як повідомляв ІМІ, 1 грудня перша сесія Запорізької міської ради відбулася без присутності представників ЗМІ та громадськості у зв’язку з карантинними обмеженнями.

2 грудня журналістів “Четвертої влади” не пустили на перше засідання новообраної Рівненської обласної ради. Відмову мотивували карантинними обмеженнями.

Перша сесія Житомирської міської ради восьмого скликання, яку заплановано на 3 грудня, відбудеться без допуску до сесійної зали сторонніх осіб. Журналістам пропонували акредитуватися, зателефонувавши в управління зі зв’язків із громадськістю або ж заповнивши форму.

Liked the article?
Help us be even more cool!