ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сесія Запорізької міськради через карантин пройшла без журналістів

02.12.2020, 13:16
Фото – zp.gov.ua
Фото – zp.gov.ua

Перша сесія Запорізької міської ради відбулася 1 грудня без присутності представників ЗМІ та громадськості у зв’язку з карантинними обмеженнями. Про це повідомляється на сайті Запорізької міськради.

“В умовах карантину, який продовжується не лише в Запоріжжі, а й в усій країні, сесія міської ради відбудеться з мінімальною кількістю учасників. У засіданні візьмуть участь лише депутати міської ради та деякі представники виконавчої влади. Участь, присутність представників ЗМІ та громадськості, а також помічників депутатів в умовах карантинних обмежень не передбачається”, – йдеться в повідомленні. 

Повідомляється, що трансляцію сесії мав забезпечити телеканал Z.

Як повідомляв ІМІ, 4 листопада двох журналісток не пустили на позачергове засідання сесії Запорізької міської ради, аргументуючи карантинними обмеженнями. Також не була проведена онлайн-трансляція засідання.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що до статті 25 Закону “Про інформацію”, де вказано права журналістів, внесли зміни, у яких прямо зазначено право журналістів перебувати в місцях, у яких оголошено карантин. Тобто, додав юрист, обмеження журналістів до доступу на сесію під приводом карантину будуть незаконними й не відповідатимуть вимогам чинного законодавства. 

Перша сесія Житомирської міської ради восьмого скликання, яку заплановано на 3 грудня, відбудеться без допуску до сесійної зали сторонніх осіб. Журналістам пропонують акредитуватися, зателефонувавши в управління зі зв’язків із громадськістю або ж заповнивши форму.

Liked the article?
Help us be even more cool!