ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Закарпатській облраді попередили про обмеження допуску журналістів на сесію

07.12.2020, 10:17
Фото – pmg.ua
Фото – pmg.ua

Пресслужба Закарпатської обласної ради попередила про обмеження допуску журналістів до першого засідання новообраного складу обласної ради, яке заплановано на 7 грудня. Про це повідомляється на сайті облради.

“З метою дотримання карантинних вимог кількість акредитованих для участі в засіданні представників ЗМІ обмежена”, – йдеться в повідомленні. 

На сайті не уточнюється порядок акредитації ЗМІ та не інформується про онлайн-трансляцію сесії.

Раніше юрист ІМІ Алі Сафаров зазначав, що до статті 25 Закону “Про інформацію”, де вказано права журналістів, внесли зміни, у яких прямо зазначено право журналістів перебувати в місцях, у яких оголошено карантин. Тобто, додав юрист, обмеження журналістів до доступу на сесію під приводом карантину будуть незаконними й не відповідатимуть вимогам чинного законодавства. 

Як повідомляв ІМІ, 4 грудня журналістів допустили на першу сесію новообраної Кропивницької міської ради попри формальне обмеження доступу до приміщення.

1 грудня перша сесія Запорізької міської ради відбулася без присутності представників ЗМІ та громадськості у зв’язку з карантинними обмеженнями.

2 грудня журналістів “Четвертої влади” не пустили на перше засідання новообраної Рівненської обласної ради. Відмову мотивували карантинними обмеженнями.

Перша сесія Житомирської міської ради восьмого скликання, яку заплановано на 3 грудня, відбудеться без допуску до сесійної зали сторонніх осіб. Журналістам пропонували акредитуватися, зателефонувавши в управління зі зв’язків із громадськістю або ж заповнивши форму.

Liked the article?
Help us be even more cool!