ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське вимагає від речника МВС вибачитися щодо слів на адресу Кутєпова

06.03.2018, 11:36

Виконавча директорка Громадського Катерина Горчинська висловила обурення з приводу заяви директора департаменту комунікації МВС Артема Шевченка, який заявив, що журналіст Громадського Богдан Кутєпов не має доказів застосування сили проти нього під час сутичок під Верховною Радою 3 березня. Про це йдеться у заяві Громадського.

Як зазначає Громадське, Артем Шевченко зробив таку заяву у спільному ефірі "UA:Перший" та Українського радіо, хоча журналіст, зауважує видання, такі докази оприлюднив у мережі 4 березня.

“Богдан Кутєпов не навів доказів своїм словам. Це просто його слова... У Богдана немає відео, лише його слова та одне фото, де він вважає, що ця особа йому сказала не зовсім щось гарне і нібито пнула ногою... У мене про Кутєпова окрема думка, крім слів своїх, він нічого більше не навів. Він багато говорить, але мало доказів наводить своїм словам, це його традиційний фірмовий стиль”, -  наводить слова Шевченка Громадське.

У свою чергу Кутєпов у Facebook заявив, що слова Шевченка не відповідають дійсності, і оприлюднив у соцмережі COUB відео, яке суперечить заяві Шевченка.

Громадське нагадує, попри наявність помаранчевого жилету з написом “Преса” на спині та посвідчення журналіста, силовики перешкоджали зйомці, а після - вивели Кутєпова за периметр містечка. Один із силовиків, намагаючись перешкодити зйомці Богдана Кутєпова, вдарив його по гомілці та нецензурно вилаявся на його адресу.

Виконавча директорка Громадського Катерина Горчинська висловила обурення з приводу заяви речника МВС.

“Ми надзвичайно обурені безвідповідальною заявою представника МВС, попри наявність очевидних відео- та аудіодоказів неприйнятної поведінки деяких поліцейських. Я очікую на щире вибачення від речника МВС щодо звинувачень нашого журналіста у брехні. Також мушу визнати, що мене не дивує реакція представника міністерства: наразі не існує жодного прецеденту, де кримінальна або просто недостойна поведінка силовиків щодо журналістів отримала б адекватну оцінку”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня у Києві під Верховною Радою співробітник поліції застосував газовий балончик проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка. За словами журналіста, він у цей момент вів фото- та відеозйомку ранкових подій під будівлею парламенту. При ньому було посвідчення журналіста, яке він тримав перед собою. Камера була направлена в сторону наметів активістів.

Ще два журналісти – Громадського Богдан Кутєпов та Insider Влад Красинський, – які висвітлювали події біля наметового містечка під Верховною Радою вранці 3 березня у Києві, заявили, що постраждали від дій поліції.

Прокуратура міста Києва розпочала 3 березня кримінальне провадження за фактом можливого умисного перешкоджання працівником поліції професійній діяльності журналіста Радіо Свобода під Верховною Радою в Києві.

Liked the article?
Help us be even more cool!