ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське радіо отримало частоти в Сумах та Чернігові

Громадське радіо виграло конкурс на частоти в Сумах та Чернігові. Відповідне рішення ухвалила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 18 січня.

Про це йдеться на сайті медіа.

Отже, ГР мовитиме на частоті 88,6 МГц у Cумах та 105,9 МГц у Чернігові.

У коментарі ІМІ директорка ТРК "Громадське радіо", голова правління ГО "Громадське радіо" Тетяна Курманова розповіла, що команда планує за місяць налаштувати передавачі й розпочати мовлення.

"На стратегуванні влітку (2023 року. – Ред.) ми затвердили, що одним із пріоритетів для команди є розвиток мовлення на прифронтових, деокупованих і прикордонних територіях. Для нас це важливо, бо Громадське радіо передусім працює на перемогу, збільшує опірність своїх аудиторій за умов війни, промотує соціальні єдність і довіру, протидіє ворожим російським наративам", – наголосила пані Тетяна.

Також вона зауважила, що редакція Громадського радіо прагне бути частиною позитивних змін в Україні.

"Ми мріємо бути дійсно корисним суспільним медіа: не просто представляти глибинний аналіз новин і подій, а ще й спонукати до дій та змін. І робити це з нами відтепер зможуть жителі Сум та Чернігова", – додала директорка ТРК "Громадське радіо".

Нині Громадське радіо мовить у Києві на частоті 99,4 FM, у Гірнику – на частоті 91,4 FM, у Краматорську – 90,9 FM, у Миколаєві – 88,3 FM, 94.4 FM – у Херсоні, а також у Нікополі – 91,5 FM.

Громадське радіо також у 2023 році отримало дозвіл і вже розпочало тестове мовлення на тимчасове мовлення в період дії воєнного стану з використанням частоти 94,4 FM у Херсоні. Тимчасовий дозвіл діє впродовж одного року. Таке рішення ухвалила Нацрада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 28 вересня.

В коментарі представнику ІМІ у Чернігівській області, представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області Ірина Сенченко повідомила, що за умовами конкурсу передбачено 24-годинне мовлення, програмна концепція, обов’язкове розміщення соціально важливих програм та україномовні пісні.

“Загалом, за результатами конкурсу від 18 січня у восьми населених пунктах України з’являться нові радіостанції. Національна рада визначила переможців конкурсу на радіомовлення, яким пропонувалися частоти для розвитку загальнонаціональних і регіональних мереж”, – зазначила Сенченко.

Всього на конкурс було виставлено 24 частоти, однак на 16 із них претенденти не подалися.

Як повідомляв ІМІ, Громадське радіо більше не мовитиме у Львові. 11 грудня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення проголосувала за надання частоти 93,3 FM, на якій раніше мовило ГР, ТОВ "Мюзікрадіо", м. Київ (позивні "Радіо Релакс"). Всього на частоту претендувало чотири радіостанції.

Liked the article?
Help us be even more cool!